Flere medarbejdere har svært ved at holde varmen, efter deres arbejdspladser har valgt at skrue temperaturen ned til 19 grader for at spare på varmeforbruget.
- Vi har skruet ned for temperaturen inden for det tilladte, så der ikke dannes skimmelsvamp. Der har vi fået anbefalet de her 17-18 grader, fortæller Thomas Bagger Hansen, direktør hos Synergi A/S i Næstved.
Vi fandt hurtigt ud af, at det var en dårlig løsning
Da reklamebureauet Synergi i Næstved i september modtog deres varmeregning, var den nemlig fire gange højere end normalt.
- Det kunne vi godt overleve, men hvis vi kunne spare nogle penge ved at gøre, som vi har gjort nu, og samtidig have nogle medarbejdere, der er ret glade for den her løsning, så er det jo win-win, siger direktøren.
Medarbejdere frøs
I september måned begyndte flere offentlige institutioner og private arbejdspladser at sænke temperaturen og skrue ned for lyset.
Normalt er der 21 til 22 grader, men flere virksomheder besluttede at spare på varmeregningen ved at skrue ned for varmen til 19 grader vinteren over. Men det fungerede ikke hos Synergi.
- Vi kender nok alle sammen det der med, at man får kolde fingre og skal sidde og taste på et tastatur. Så ryger koncentrationen, tror jeg, siger direktør Thomas Bagger Hansen.
- Derfor fandt vi hurtigt ud af, at det var en dårlig løsning.
Føler sig mere som en del af holdet
Den frustrerede direktør fik spurgt rundt, hvad han kunne gøre, og så fik han et godt råd.
- Vi skruede ned for varmen i storrumskontoret, og så rykkede vi ud i mindre lokaler og skruede op for varmen dér.
Derfor er medarbejderne nu rykket i ind i flere, mindre lokaler.
- Det er noget nemmere, når der er varme i fingrene, så går det lidt bedre med at arbejde, siger Helle Giersløv Klitgaard, der arbejder som grafisk designer hos Synergi.
Medarbejderne rykkede ind i en række mødelokaler, der før stod tomme. Nu sidder de tættere sammen, og i de små kontorer er temperaturen 20 til 21 grader. Og ændringen har været god på flere måder, fortæller Helle Giersløv Klitgaard der sammen med sin kollega har overtaget direktørens tidligere kontor.
- Jeg føler faktisk, jeg er en større del af holdet nu, når jeg sidder herinde, og vi kan sidde og snakke sammen en gang imellem, frem for at man sidder nede i den anden ende og er lidt alene på kontoret.
De nye forandringer kan blive permanente
Virksomheden forventer, at ændringen vil reducere varmeforbruget med 20 til 30 procent.
- Man er jo altid lidt skeptisk, når man skal til at forandre nogle ting i hverdagen, når man sidder og arbejder – det kan være svært. Men jeg har en følelse af, at det egentlig er blevet taget positivt imod hos medarbejderne, siger direktør Thomas Bagger Hansen.
Jeg føler faktisk, jeg er en større del af holdet nu, når jeg sidder herinde
Helle Giersløv Klitgaard ser gerne, at man sidder på samme måde fremover.
- Det kunne jeg sagtens fortsætte med, siger hun.
- Men det kan være direktøren gerne vil have sit kontor tilbage, griner hun.
Men det vil han ikke nødvendigvis. Han overvejer nu, om de nye ændringer skal være permanente.
- Det kunne sagtens være, at det er sådan her, vi skal sidde fremadrettet. Så har vi selvfølgelig et storrumskontor, vi skal finde ud af, hvad vi skal bruge til. Men det kunne jo være, der var andre virksomheder, der havde lyst til at benytte sig af det.