Nu forvandles gammelt konferencecenter til firstjernet hotel

Et ambitiøst hotelkoncept med fokus på wellness og konferencefaciliteter skal binde maritimt miljø og historisk byliv sammen.

Siden 2020 har kursuscenteret Smålandshavet i Karrebæksminde levet på lånt tid. Fagforbundet 3F har i næsten 20 år brugt det over 8.000 kvadratmeter store kompleks, men for fire år siden besluttede 3F at skille sig af med ejendommen. 

Siden ombestemte fagforbundet sig, men i september i år blev det store ejendomskompleks solgt til ejendomsudviklerfirmaet Maycon.

Firmaet har store planer med bygningerne.

- Stedet bliver ikke totalt omdannet, men vi kommer i dén grad til at forny stedet. Det bliver et hotel med spa og wellness og plads til konferencer og selskabslokaler til eksklusive fester, siger Dennis Dahl, der er projektudviklingschef i Maycon.

Projektudviklingschef i Maycon, Dennis Dahl, glæder sig til at komme i gang med ombygningen.
Projektudviklingschef i Maycon, Dennis Dahl, glæder sig til at komme i gang med ombygningen. Foto: Simon Reiter - TV2 ØST

Strandhotellet bliver navnet på det kommende hotel, og når hotellet efter planen slår dørene op i sommeren 2026, vil hotelkapaciteten i Karrebæksminde stige betragteligt. 

- Lige nu er der 120 værelser her, men når vi åbner vil det blive med 211 værelser, siger Dennis Dahl.

Han håber, at hotellet kan tiltrække gæster fra hele Danmark og fra udlandet, så det bliver muligt at kombinere Karrebæksmindes maritime miljø med Næstveds historiske byliv og derved skabe en unik og sammenhængende oplevelse for gæsterne.

quote Vi fornyer det, så det netop kan blive brugt til det, det skal bruges til

Dennis Dahl, projektudviklingschef i Maycon

Et af projektets nøgleelementer er at sikre, at det nye resort bliver tilgængeligt for alle slags gæster.

- Vi ønsker at skabe et prisvenligt hotelophold og oplevelsestilbud, der tiltrækker besøgende fra både nærområdet og resten af landet. Uanset om gæsterne søger naturoplevelser, maritime aktiviteter eller skal afholde en kongres, vil Karrebæksminde og Næstved have noget at byde på, mener Dennis Dahl.

Smålandshavet har fungeret som konferencecenter siden 1982. Siden 2005 har 3F ejet bygningerne, der nu er solgt til Maycon.
Smålandshavet har fungeret som konferencecenter siden 1982. Siden 2005 har 3F ejet bygningerne, der nu er solgt til Maycon. Foto: Cecilie Worm - TV2 ØST

Ombygningen kommer til at ske i etaper, og det vil være muligt at leje værelser og lejligheder i dele af komplekset mens ombygningen står på. 

Nænsom ombygning

Selve ombygningen kommer til at koste godt og vel 200 millioner kroner. Nogle bygninger skal rives ned og helt nye skal opføres. Men stedets ånd bliver bevaret, lover Dennis Dahl.

- Det er ret vigtigt at understrege, at vi kommer ikke for at ændre hele signaturen i det gamle Smålandshavet. Vi fornyer det, så det netop kan blive brugt til det, det skal bruges til, forklarer han. 

Ifølge Dennis Dahl vil ombygningen koste cirka 200 millioner kroner.

Når Strandhotellet efter planen står helt færdig i 2026 bliver der ikke kun skruet gevaldigt op for hotelkapaciteten i Karrebæksminde - også den nærliggende hovedby Næstved får gavn af det store hotel. 

Det mener Martin Bender, der er destinationschef i turistorganisationen Visit Sydsjælland & Møn. 

- I Næstved er Sjællands Arena et meget populært konferencecenter, men jeg ved, at de ofte bliver nødt til at takke nej til store konferencer, fordi der ikke er overnatningskapacitet nok i byen. Et stort hotel i nærheden af Næstved vil kunne være med til at ændre på det, siger han.

Andre dele af det lokale erhvervsliv kan også få glæde af, at der bliver plads til flere hotelgæster nær Næstved. 

- Mange gæster vil besøge lokale attraktioner og handle i butikkerne. De overnattende gæster sætter med andre ord gang i værdikæden, siger Martin Bender.  

Fakta om projekt Strandhotellet

  • Opgradering af hotellet til et firestjernet strandhotel

  • Udvidelse af kapaciteten med flere hotelværelser og ferieboliger

  • Moderne konference- og mødefaciliteter samt stort auditorium til 184 personer

  • Nyt restaurantkoncept, inklusiv bistro, à la carte- og morgenmadsrestaurant

  • Etablering af selskabslokaler

  • Etablering af en række udendørsfaciliteter, herunder padelbaner, orangeri og nye fællesområder


Nyhedsoverblik