Restauranter og barer skal lukke tidligere: - Vi håber folk kommer i byen lidt før

Restauranter og barer i hele landet skal nu lukke senest klokken 22. Det rammer hårdt, lyder det fra brancheorganisationen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringens nye restriktioner betyder, at sidste udskænkning på restauranter og barer skal foregå fire timer tidligere, end hvad der hidtil har været tilladt. Klokken 22 skal alle gæster være ude.  Desuden skal personale og gæster fremover bruge mundbind, når ikke de sidder ved et bord på en restaurant eller bar – altså ved entre eller på toilettet.

Mette Frederiksen
Læs også
Mette Frederiksen på pressemøde: Restauranter og barer i hele landet skal lukke klokken 22.00
Mette Frederiksen
Læs også
Mette Frederiksen på pressemøde: Restauranter og barer i hele landet skal lukke klokken 22.00

Det gælder blandt andet på Humle Ølbar i Næstved.

- Selvfølgelig vil vi gerne holde længere åbent. Det tror jeg, alle restauratører gerne vil, men vi er fortrøstningsfulde og håber at vores gæster stadig vil komme – bare nogle timer før, siger barens bestyrer Morten Brorsen-Riis.

Udover de daglige gæster skal Humle Ølbar nu også finde ud af, hvad de gør med nogle af deres planlagte arrangementer, som er lagt an på en længere åbningstid.

- Vi skal finde ud af, om det er nogle vi kan afvikle eller skal skubbe, så det bliver tidligere på dagen eller hvordan.

Restriktionerne gælder i første omgang frem til den 4. oktober.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sidste udskænkning skal nu finde sted før klokken 22, hvor alle barer og restauranter skal lukke.
Sidste udskænkning skal nu finde sted før klokken 22, hvor alle barer og restauranter skal lukke. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Brancheorganisation frygter fyringer

Birgitte Boserup er næstformand i region Sjælland hos Horesta, brancheorganisationen for hotel- restaurant- og turisterhvervet. Hun mener, at regeringens tiltag er stærkt begrænsende for restauranterne og frygter, at det vil få flere danskere til at blive hjemme.

quote Jeg savner fakta for, hvorfor der ikke bliver påbudt mundbind i storcentre, hvor en familie kan gå rundt en hel dag

Birgitte Boserup, næstformand, Horesta region Sjælland

- Klokken 22, det er altså tidligt, og jeg tror, mange vælger ikke at gå ud at spise. For så tager du jo pludselig ud og spiser for at blive mæt og ikke for det sociale, siger hun.

I København blev åbningstiden allerede begrænset med virkning fra i går. Her blev en Michelin-restaurant i går sigtet af politiet for stadig at have gæster efter klokken 22

Birgitte Boserup anerkender, at der skal sættes ind over for det stigende smittetal. Men hun er frustreret over, at restaurationsbranchen igen står for skud.

- Jeg savner fakta for, hvorfor der ikke bliver påbudt mundbind i storcentre, hvor en familie kan gå rundt en hel dag. Det skal ikke blive en kamp om, hvilken branche, der har det hårdest, men restaurant- og hotelbranchen har været meget hårdt prøvet siden marts, siger hun.

Næstformanden frygter, at de nye restriktioner får store økonomiske konsekvenser, og at fyringer er uundgåelige.

- Det tror jeg helt bestemt. Efter den vridetur, vi har været igennem i foråret, tror jeg, at mange er skarpe på deres økonomi.  Hvis ikke der kommer kompensation, så tror jeg ikke, at alle virksomheder overlever, siger Birgitte Boserup.

Ifølge Horesta havde hotel- og restaurationsbranchen mellem 25.000 og 30.000 færre beskæftigede i andet kvartal i 2020 sammenlignet med samme periode i 2019. Det svarer til et fald på 21  procent.


Nyhedsoverblik