Der bliver både syltet, blendet og røget.
Hjemme hos ægteparret Annika og Tonny Lippert i Gundestrup i Nordvestsjælland udvikles der alverdens opskrifter på nye produkter, som alt sammen har en ting til fælles – de indeholder chili.
- Jeg er vokset op med, at man fik chili. Jeg har simpelthen elsket chili, fra jeg var barn af, fortæller Tonny Lippert.
Lige siden Tonny Lippert var teenager, har han lavet produkter af chili. Allerede som 13-årig kastede han sig over de helt stærke af slagsen såsom en gul habanero.
Mens Tonny Lippert står i køkkenet og smager på produkterne, så bruger hustruen Annika Lippert tiden på at passe de flere hundrede chiliplanter i hjemmet, når sæsonen går i gang.
- Hun har de grønne fingre, og jeg får så noget spiseligt ud af det, forklarer Tonny Lippert.
Drømmer om at leve af forretningen
Det er to år siden, at parret for alvor kastede sig ud i at lave chiliprodukterne. Annika Lippert havde ikke det store forhold til chili, før hun mødte sin mand, men hendes passion for den lille frugt er kun blevet stærkere.
- Vi flyttede på landet, og vi havde et drivhus, og så spurgte Tonny, om vi ikke skulle prøve at have en chiliplante derude, siger Annika Lippert.
- Så prøvede vi, og så var der chilier i alle vindueskarme, i to drivhuse, i spande og alle steder på hele grunden. Så startede vi langsomt med at få lavet vores chilibod der.
Til dagligt arbejder Annika Lippert som handicaphjælper, og Tonny Lippert har lidt rengøringsarbejde. Men der er ikke nogen tvivl om, at det er chilidrømmen, der fylder mest. Parret håber nemlig på, at de en dag kan leve af deres forretning.
- Vi har selv fravalgt at få nogle unger, og det her er jo vores barn. Det er vores passion, fortæller Annika Lippert.
Annika og Tonny Lippert dyrker selv mellem 50 og 100 kilo chili om året. Resten køber de på Grønttorvet.
Når først chilien er omdannet til saucer, olier, pastaer og salt, leverer parret produkterne til blandt andet forretninger og pizzeriaer. Derudover sælger de også fra deres egen vejbod.