Michelin-kokke åbner restaurant på campingplads

Michelin-restauranten formel B bliver til den kommende camping-sæson en del af Lillero i Odsherred.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når campingpladsen Lillero slår dørene op til campingsæsonen på Høve Strand, bliver det med et fornemt menukort.

- At få dem med på holdet, det er simpelthen bare for fedt. Det er vi sindssygt stolte af, lyder det fra indehaveren af Lillero, Lau Sass.

quote Vi holder det relativt prisvenligt

Lau Sass, indehaver, Lillero

Michelin-restauranten formel B, der til daglig serverer gastronomi i Københavnsområdet, vil nemlig stå for madoplevelsen på luksuscampingpladsen. Restauranten kommer til at hedde Lille B, og den får også en strandbar.

- Det er selvfølgelig noget andet at sidde på en fin restaurant i København i forhold til at sidde heroppe med sand under skoene direkte på stranden, lyder det fra Kristian Arpe-Møller, der er medindehaver af formel B.

- Men det er en del af charmen, og det er jo det, vil gerne vil bringe ind, det er jo naturen, lokalområdet, de lokale grøntsager, fisk og skaldyr, tilføjer han.

Til maj kan gæster igen overnatte på luksus-campingpladsen, Lillero.
Til maj kan gæster igen overnatte på luksus-campingpladsen, Lillero. Foto: Privatfoto.

Kristian Arpe-Møller har selv et særligt forhold til området. Han har sommerhus i området, og derfor blev der hurtigt lavet en aftale mellem de to partere, da muligheden bød sig.

- Jeg har kærlighed til området og til Lillero, så da jeg talte med Lau om, at de skulle finde en samarbejdspartner til at drive det her, så var jeg ikke i tvivl om, at det kunne være sjovt for os, siger Kristian Arpe-Møller.

Michelin-restauranten formel B bliver til den kommende camping-sæson en del af Lillero, som ligger ud til vandet.
Michelin-restauranten formel B bliver til den kommende camping-sæson en del af Lillero, som ligger ud til vandet. Foto: Jacob Bagge Jensen - TV2 ØST

Flere forener natur og gourmetmad

Det nyopståede partnerskab er dog ikke det eneste, der ønsker at bringe gourmet og natur tættere på hinanden.

I 2021 rykkede ægteparret Sofie og Mikael Båth fra hovedstaden, hvor de havde været restaurantchefer på nogle af Københavns fineste restauranter, til Orø, hvor de overtog Orø Strandcamping med et ønske om at skrue op for de gastronomiske ambitioner.

- For to år siden havde jeg aldrig set mig selv på en campingplads, lød det i maj 2021 fra Sofie Båth og tilføjer: 

- Den her kombination af campinglivet og high end, det er en supergod kombination.

Ægteparret Sofie og Mikael Båth rykkede sidste år fra København til Orø for at drive en campingplads.
Ægteparret Sofie og Mikael Båth rykkede sidste år fra København til Orø for at drive en campingplads. Foto: Arkivfoto

Selvom der på Lille B på Høve Strand bliver serveret gourmetmad, er prisen også spiselig for de fleste.

- Prisniveauet ligger på omkring lige knap 500 kroner for en syvretters tasting-menu. Så vi holder det relativt prisvenligt, lyder det fra Lau Sass.

Læs også
30-årig kok skal kæmpe til danmarksmesterskaberne: - Jeg er mega stolt
Læs også
30-årig kok skal kæmpe til danmarksmesterskaberne: - Jeg er mega stolt

Han tror på, at lysten til at kombinere natur og gastronomi er en trend i tiden, der forhåbentligt er kommet for at blive.

- Der er vel en efterspørgsel i samfundet af, at vi skal trække stikket lidt og nyde det, Danmark byder på. Nogle gange ligger de største oplevelser lige foran næsen, og det har danskerne heldigvis fundet ud af. Så i stedet for at sidde i Thailand, så kan man måske i stedet bare sidde i Sejerø Bugt.  


Nyhedsoverblik