Ambulancekørslen splittes op i fire områder

Ambulancekørslen vil fra februar 2024 blive inddelt i fire forskellige områder i regionen, der varetages af Region Sjælland og Falck.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra februar 2024 kommer Region Sjælland til at overtage den ene del af ambulancedriften i regionen. Den anden del skal Falck fortsat stå for. Det har et bredt flertal i Regionsrådet netop besluttet. 

Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

- Jeg ser rigtig meget frem til det her arbejde og den model, vi har foran os. Det, der er interessant i det her, det er ikke, hvem der kører ambulancen i området. Det er, at vi får nogle helt nye muligheder for at udvikle de nære sundhedstilbud til borgerne i fremtidens Region Sjælland, lyder det fra regionsrådsformand, Heino Knudsen (S) til TV2 ØST.

Regionens ambulancekørsel har været i udbud i EU, og i den forbindelse er det nu besluttet, at regionen skal hjemtage en del af ambulancedriften, mens Falck fortsat skal stå for den anden halvdel.

- Vi er glade for, at Falck fortsat skal levere avancerede sundhedsydelser til borgere i Region Sjælland, samt at vi i samarbejde med regionen skal fortsætte med at videreudvikle og skabe nye innovative løsninger, der forbedrer ambulanceydelserne og styrker det præhospitale område i regionen. Vi ser frem til at samarbejde med både regionen og med regionens egen nye ambulancetjeneste, siger Jakob Riis, der er administrerende direktør i Falck i en pressemeddelelse.

Læs også
En times kø til kviktest - nu vil Falck fordoble kapaciteten
Læs også
En times kø til kviktest - nu vil Falck fordoble kapaciteten

Planen er, at Falck fra februar 2024 skal stå for ambulancekørslen i de to delområder i Holbæk og Slagelse. Region Sjælland skal stå for driften i de to øvrige områder i Køge og Nykøbing Falster.

Hvorfor har I valgt at hjemtage to områder?

-  Det har vi af flere årsager. Den ene er for at skabe en øget konkurrence på markedet i forbindelse med vores udbud. Den anden årsag er meget, meget vigtigt i forhold til borgerene. Vi vil gerne bruge vores ambulanceberedskab endnu mere aktivt i forhold til at skabe nære sundhedstilbud til vores borgere - skabe nogle nye muligheder for behandling i eget hjem. Og der er beredskabet en helt central del i den fremtidige ambulancedrift.

Artiklen fortsætter under billedet: 

Her kan du se de fire områder, som ambulancekørslen fra 2024 vil være inddelt i.
Her kan du se de fire områder, som ambulancekørslen fra 2024 vil være inddelt i. Foto: Region Sjælland

Tættere på borgerne

I aftalen er der også lagt op til en oprustning af beredskabet i regionen. 

- Det, der sker her, er, at vi får seks nye stationer, og vi får ti ambulanceberedskaber mere end i dag, så der er en serviceforbedring for borgerene.

Det er blandt andet planen, at ambulanceredderne fremover skal udføre flere undersøgelser ude hos borgerne i hjemmet. Her skal redderne i dialog med sygehuslæger, vagtlæger eller praktiserende læger blandt andet kunne beslutte om den pågældende borger skal indlægges eller ej.

Hvis der i løbet af de næste ti dage ikke kommer indsigelser mod beslutningen, er det forventningen, at kontrakten kan blive underskrevet, inden kalenderen skriver 2022.  



Nyhedsoverblik