Problemer med at få leveret materialer og skaffe arbejdskraft grundet covid-19 forsinker byggeriet af det nye Sjællands Universitetshospital i Køge i yderligere et halvt år.
Det oplyser Region Sjælland.
Det er tidsplanen for byggeriet af senge- og behandlingsbygningen, der skrider. Bygningen er den største etape på det nye hospital, der skal fungere som hovedhospital i Region Sjælland.
Forsinkelsen betyder, at afsnittet først ventes at blive taget i brug efter sommerferien 2022. Det skulle have stået klar i efteråret. Hele hospitalsbyggeriet er estimeret til at stå færdigt i oktober 2025.
- Det er svære tider for de store byggerier, da vi er afhængige af internationale leverancer. Vi er glade for, at vi nu har en ny og afstemt tidsplan for projektets færdiggørelse. Covid-19-situationen gør vores verden mere uforudsigelig, men alle gør alt, hvad de kan for at løse udfordringerne, siger projektdirektør Helle Gaub i en pressemeddelelse.
Undgår ekstraregning
Forsinkelsen medfører dog ikke en ekstraregning til Region Sjælland.
Det skyldes, at regionens rådgiver, Cowi, vurderer, at der er tale om en force majeure situation. Betegnelsen dækker over et punkt i en kontrakt, der fritager parter for ikke at overholde kontraktens indhold ved en ekstraordinær situation, som ikke kan kontrolleres.
Det nye universitetshospital vil have plads til knap 800 sengepladser og 2000 parkeringspladser og beskæftige 5000 medarbejdere. Den samlede pris er på fire mia. kr.
Hospitalet er et af 16 nye hospitalsbyggerier, som det fra politisk hold tilbage i 2010 blev afsat 40 milliarder kroner til. To år senere besluttede Region Sjælland, at hospitalet skulle ligge i Køge. I den oprindelige plan skulle det have været indviet i år. Flere forsinkelser, herunder en fyring af den daværende totalrådgiver, har efterfølgende skubbet færdiggørelsen betydeligt.
Indtil videre har covid-19 forsinket byggeriet med sammenlagt 10 måneder. Sidste år blev byggeriet forsinket med fire måneder, også på grund af leveringsproblemer.