Formand for Overlægeforening: 200 kroner i bonus giver ingen mening

Medarbejdere i Region Sjælland kan få 200 kroner i bonus for arbejdet med sundhedsplatformen. Men det giver ikke mening ifølge overlægeforeningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Administrationen i Region Sjælland har afsat 3,5 millioner kroner til medarbejderne i regionen, som tak for indsatsen i forbindelse med implementeringen af Sundhedsplatformen.

Administrationen i regionen har opstillet to mulige fordelinger af pengene. Enten får samtlige 18.000 medarbejdere i Region Sjælland 200 kroner, eller også skal det være op til den enkelte afdeling at beslutte, hvad pengene skal gå til.

- Jeg synes under ingen omstændigheder, det ville være god idé at dele penge ud per mand. Det giver ingen mening. Sådan lyder meldingen fra Lisbeth Lintz, der er formand for Overlægeforeningen.

mange-penge-2014-.jpg
Læs også
Efter bøvl med sundhedsplatformen: Nu får medarbejderne 200 kroner hver
mange-penge-2014-.jpg
Læs også
Efter bøvl med sundhedsplatformen: Nu får medarbejderne 200 kroner hver

- Det er gode intentioner fra det politiske niveau

Bonusen på 3,5 millioner kroner skal præmiere medarbejderne i Region Sjælland for deres »særlige indsats« i forbindelse med implementeringen af Sundhedsplatformen.

Formanden for Overlægeforeningen hilser beløbet på 3,5 millioner kroner velkomment, selvom hun er uenig i, at de pengene skal deles ud per mand.

- Jeg synes, det er rigtig gode intentioner fra det politiske niveau i Region Sjælland. Det er rigtig dejligt, at man anerkender, at der her har været en overordentlig ekstraordinær situation, hvor man har krævet noget ud over det rimelige af medarbejderne, siger Lisbeth Lintz og tilføjer:

- Det er rart, at de tænker på os, men vi har brug for pengene derude til at lave god patientbehandling hver dag.

- Pengene skal skaffes

quote Vi har i årevis været igennem den ene besparelsesrunde efter den anden

Lisbeth Lintz, der er formand for Overlægeforeningen

Ifølge formandskvinden er tanken med et bonusbeløb, en god tanke, men der er i højere grad brug for, at man bruger pengene på den daglige drift.

- Intentionen er god. Men jeg tror, at de fleste medarbejdere ville ønske, at man brugte pengene på vores kerneydelse. Vi ved godt, at hvis pengene skal skaffes, uanset om det er den ene eller anden type penge, så ved vi godt, at det betyder i længden, at der skal spares et andet sted, siger Lisbeth Lintz.

- Vi har i årevis været igennem den ene besparelsesrunde efter den anden. Det ville være ærgerligt at for eksempel at kunne se: "At det her beløb er lige akkurat det beløb, vi skal spare her i afdelingen".

- Vi mangler penge hver dag alle vegne

Det er regionens politiske styregruppe for sundhedsplatformen, der skal beslutte, hvordan pengene skal fordeles. Det sker på deres næste møde den 10. september. 

quote Jeg synes, det er værd at overveje, om pengene ikke bliver brugt bedre til en kerneopgave

Lisbeth Lintz, der er formand for Overlægeforeningen

- Jeg synes, det er værd at overveje, om pengene ikke bliver brugt bedre til en kerneopgave. Vi mangler penge hver dag alle vegne. Vi mangler hænder til at sørge for, at patienterne kan komme på toilettet og få deres medicin, når de har brug for den, siger Lisbeth Lintz.

- Det gælder også, at der er hænder og hoveder til, når folk kommer ind og er syge hurtigt at finde ud af, hvad det er, de fejler og få startet den rigtige behandling hurtigst muligt.

Der er dog allerede enkelte medarbejdere, der er blevet belønnet for deres indsats i forbindelse med implementeringen af Sundhedsplatformen. Således fik den direktør, der har stået i spidsen for implementeringen, i november en bonus på 100.000 kroner.


Nyhedsoverblik