Ny undersøgelse: Vores tryghed er svækket

Mere end hver anden borger i Region Sjælland føler, at politiet er blevet dårligere til at sikre trygheden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kan politiet holde tyveknægte, voldsmænd eller ballademagere fra døren?

Nej, ikke godt nok, mener et stort flertal af borgerne i Region Sjælland i en ny meningsmåling.

Hele 65 procent mener, at politiet de sidste ti år er blevet dårligere til at sikre deres tryghed – kun to procent mener, at det er blevet bedre.

Det viser tallene for Region Sjælland i en ny meningsmåling lavet af Megafon for TV 2 Danmark og Politiken.

 

Region Sjælland mest utrygge

Undersøgelsen har spurgt 1.033 danskere om deres tiltro til at politiet kan sikre trygheden er blevet styrket eller svækket over de sidste ti år – og i Region Sjælland er flere end noget andet sted utrygge ved udviklingen.

Hele 65 procent af borgerne i undersøgelsen fra Region Sjælland siger, at deres tryghed er blevet svækket eller meget svækket – mens kun to procent svarer, at trygheden er styrket. 30 procent mener ikke, at situationen har ændret sig.

 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 Selvom kun 144 mennesker er med i undersøgelsen fra Region Sjælland, så er tallene trods den statistiske usikkerhed meget klare.

 

Ingen grund til at være utrygge

Der er dog ingen grund til, at borgerne skal være utrygge, siger Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Kriminaliteten på områder som vold, indbrud, hærværk og lignende falder år for år, og borgerne kan være mere trygge nu end i lang tid. Jeg kender kun tallene for min eget kreds, men generelt er der en meget lille risiko for at blive udsat for kriminalitet her i vores område, siger han til TV ØST.

Det handler også om kommunikation

I mange byer har rationaliseringer og omlægninger betydet, at landbetjenten nu arbejder andre steder, men Kim Kliver mener ikke, at det reelt gav bedre sikkerhed.

- I gamle dage var der en mand. Nu har vi patruljer på gaden døgnet rundt, siger han.

Han tør dog ikke gætte på, hvad det er, der får folk til at føle sig utrygge.

- Folk har en oplevelse af utryghed, og det må vi naturligvis se på. Og det er nok også i høj grad en kommunikationsopgave, for at få formidlet de gode tal for udvilkingen i mængdel af kriminalitet til borgerne.

Du kan hjælpe politiet

Han understreger, at politiet i kredsen har det mandskab, som de har brug for.

- Vi vil meget gerne have, at folk føler sig trygge – og de har altså ikke grund til andet. Chancen for, at du bliver ramt af en forbrydelse er overordentlig lille, og vi har altså de kræfter, som vi har brug for i politikredsen, siger han.

Han opfordrer dog borgere, der ser eller oplever noget mistænkeligt i deres område til at kontakte politiet.

- Vi skal hjælpe hinanden. Ser du noget mistænkeligt, så kontakt politiet. På den måde kan vi alle hjælpe politiet til at bruge sine kræfter mest optimalt, siger han.

Fakta om undersøgelsen: Er din tiltro til at politiet kan sikre din tryghed blevet styrket eller svækket over de seneste 10 år? - Region Sjælland

Tal for Region Sjælland
I høj grad styrket0
Styrket2
Hverken eller30
Svækket51
I høj grad svækket14
Ved ikke3

 


Nyhedsoverblik