Region Sjælland blev overset – får nu 20 millioner kroner til erhvervsindsats

Et enigt folketing giver 19,9 millioner kroner til at styrke klyngeindsatsen på erhvervsområdet i Region Sjælland. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da placeringen af 14 nye erhvervsklynger i begyndelsen af oktober blev offentliggjort, blev Region Sjælland totalt forbigået.

Og det faldt ikke i god jord hos de lokale borgmestre.  

- Det er jo nærmest en katastrofe. Det er groft sagt at tage pis på Region Sjælland. 14 klynger, og vi får nul. Det er jo det samme som at sige, at vi overhovedet ikke har noget vigtigt erhverv her i Region Sjælland, og det er jo helt på månen, lød det dengang fra Faxe Kommunes borgmester, Ole Vive (V). 

quote Et første men ikke sidste initiativ til at opbygge klyngelandskabet i regionen

Ane Halsboe-Jørgensen (S), forskningsminister.

Denne fredag blev fordelingen af den såkaldte forskningsreserve så fremlagt, og her er der afsat 19,9 til klyngeindsatsen i Region Sjælland. 

- Midlerne afsættes til RUC (Roskilde Universitet, red.) med henblik på en styrket forsknings-, innovations- og videnspredningsindsats i de kommende to til fire år, står der i aftalen, som er indgået mellem samtlige partier i Folketinget. 

Og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) skriver på Twitter, at man i Region Sjælland kan se frem til flere initiativer, der skal styrke erhvervsklyngerne. 

- Klyngeindsats i Region Sjælland styrkes: Der afsættes 20 millioner kroner i forskningsreserven til at styrke videnssamarbejde i regionen. Et første men ikke sidste initiativ til at opbygge klyngelandskabet i regionen, skriver hun. 

En grøn aftale 

Folketinget har i alt fordelt tre milliarder kroner til forskning, og pengene fra Forskningsreserven går primært til grøn forskning. 

Holger Schou Rasmussen
Læs også
Borgmestre raser over placering af erhvervsklynger: - Det er en katastrofe
Holger Schou Rasmussen
Læs også
Borgmestre raser over placering af erhvervsklynger: - Det er en katastrofe

- Der er et meget stort grønt fokus. Det er selvfølgelig også med en løftestang for fremtidens virksomheder og vækst og beskæftigelse i Danmark, siger Ane Halsboe-Jørgensen til Ritzau. 

Pengene går blandt andet til forskning i at fange og lagre CO2, grønnere brændstoffer til transport og industri, mere klimavenligt landbrug og fødevareproduktion samt øget genanvendelse af plastik og tøj. 

 


Nyhedsoverblik