Skrigende og overhældt med teaterblod blev sygehuspersonale tirsdag formiddag forklædt som patienter på Sjællands Universitetshospital i Køge.
En var "skudt i maven" og en anden havde "mistet sin arm".
- Vi har fået at vide, at der er sket et større slagsmål her i Køge, og der er et pågående skyderi, har jeg fået at vide af politiet, så vi kan forvente mange tilskadekomne, fortæller Jess Rolf der er beredskabsleder på akutmodtagelsen på Sjællands Universitetshospital i Køge.
Heldigvis er det hele bare en del af en beredskabsøvelse og ikke virkelighed. Og faktisk er det den største øvelse af sin slags nogensinde afholdt på hospitalet.
- Vi ved godt, hvordan vi håndterer en svært tilskadekommen person, men det er meget interessant for os at teste, hvordan vi samarbejder på tværs af afdelinger og internt i vores egen afdeling, når vi bliver pressede med en ekstraordinær hændelse, siger Josef Ghaunoum, der er øvelsesleder på Sjællands Universitetshospital i Køge.
Ikke en urealistisk øvelse
Maria Gudmansen, der til dagligt arbejder på hospitalet, er i dag udstyret med en paryk for at hjælpe sine kollegaer.
- Jeg synes, det er sjovt at være en del af og træne de her seancer, for det er jo vigtigt for afdelingen at prøve at finde ud af, hvad vi skal gøre, når der lige pludselig er de her store ulykker, siger Maria Gudmansen.
Det er jo ikke usandsynligt, at de her hændelser kan ske
Også den lægestuderende, Rasmus Vorgaard, har påtaget sig en rolle. Han spiller i dagens anledning bandemedlem.
- Det er jo rigtig fedt at kunne få lov til at teste ens kollegaer lidt og få lov til at udøve en form for karakter, som man måske også har set lidt før og så gøre den rigtig karikeret, siger Rasmus Vorgaard og fortsætter:
- Jeg er et ungt bandemedlem, som gerne ville finde min ven, så det var mest sekretæren, jeg skulle teste af, fordi man ville selvfølgelig ikke oplyse, hvor han er. Så jeg skulle være mere og mere truende både fysisk og verbalt.
Og selvom det hele måske lyder lidt for karikeret og voldsomt, så er de ifølge beredskabslederen ikke helt urealistisk.
- Det er noget andet end det, vi plejer at lave, men det er jo fint at kunne forberede sig, fordi det er jo ikke usandsynligt, at de her hændelser kan ske i hvert fald, siger Jess Rolf.
Og efter flere snitsår er syet, røntgenbilleder taget og operationerne planlagt, så kan de deltagende i øvelsen ånde lettet op.
- Det er gået rigtig godt. Det, vi øver, er jo et helt nyt beredskabskoncept, som er tre-fire måneder gammelt, og når man tager det med in mente, så er det gået super fint, afslutter Josef Ghaunoum.
I alt deltog 180 mennesker i øvelsen på sygehuset.