Satspuljeaftale giver løft til børn og unge i psykiatrien

Ny satspuljeaftale giver en halv milliard kroner til sundhedsområdet. Børn og unge i psykiatrien er i fokus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringen og satspuljepartierne har indgået en aftale, der sender en halv milliard kroner fra satspuljen til sundhedsområdet over de næste fire år.

Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Regeringen er blevet enig med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, De Radikale og SF om at styrke indsatsen for personer med psykiske og kroniske lidelser.

Og især børn og unge i psykiatrien er i fokus.

Vil styrke tidlig indsats

Af den halve milliard går blandt andet 215 millioner kroner til "afprøvning af en fremskudt regional funktion i børne- og ungdomspsykiatrien".

Det betyder, at man vil styrke den tidlige indsats for de børn og unge med tegn på en psykisk lidelse, som vil have gavn af at blive behandlet tæt på deres nærmiljø og uden for psykiatrien.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) er glad for, at man har fundet penge til at styrke indsatsen for børn og unge.

- Både til dem, der har begyndende psykiske problemer tæt inde på livet, og hvor vi sætter massivt ind for at undgå, at problemerne vokser sig alt for store, siger sundhedsministeren i en pressemeddelelse.

- Men også til dem, der allerede er en del af børne- og ungdomspsykiatrien. Vi har alt for mange sårbare børn og unge, der kunne have været hjulpet med en tidligere indsats. Det retter vi nu op på fremover, siger hun.

Kan måske stoppe tilstrømningen

Også Liselott Blixt, der er sundhedsordfører og psykiatriordfører hos Dansk Folkeparti samt formand for Sundheds- og Ældreudvalget, er begejstret.

- Det er vigtigt, at vi stopper tilstrømningen til psykiatrien. Vi ser en rigtig stor stigning i antallet af børn og unge, der får psykiske sygdomme.

- Så jeg håber, at vi ved at gribe dem noget tidligere kan være med til at stoppe tilstrømningen, lyder det fra Liselott Blixt.

I alt er knap 325 millioner kroner sat af til at styrke indsatsen for unge med psykiske lidelser. Det indebærer blandt andet fokus på lidelser som angst, depression, selvskadende adfærd og spiseforstyrrelser.


Nyhedsoverblik