Mand fængslet for stalking - ekskone fik 285 mails

Dommer fængsler mand, der sigtes for at stalke ekskone, udsætte hende for vold og kravle ind ad hendes vindue.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En mand er sigtet for at stalke sin ekskone ved blandt andet at have sendt 285 mails til hende på halvanden måned, selv om han havde et tilhold mod at kontakte hende.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til Ritzau.

Manden er fredag blevet varetægtsfængslet i sagen, der også omhandler vold og husfredskrænkelse. Det er Retten i Roskilde, som har afsagt kendelse om fængsling.

Hvis manden er på fri fod, er der risiko for, at han vil begå samme type kriminalitet, som han er sigtet for, vurderede dommeren.

Brød tilhold efter tre dage

Den 30. maj fik manden et tilhold mod at kontakte sin ekskone. Men bare tre dage senere brød han det ifølge anklagemyndigheden.

Og mellem den 2. juni og den 17. juli er han sigtet for at have sendt ekskonen 285 mails med forskelligt indhold. Den dag, hun modtog flest mails, tikkede der 59 ind i indbakken.

Også på andre former for beskedtjenester forsøgte han angiveligt at kontakte hende et utal af gange, ligesom han efterlod blomster foran kvindens hoveddør.

Sigtelsen omfatter også husfredskrænkelse, da den 41-årige mand fra Ringsted ifølge anklagemyndigheden trængte ind i ekskonens hjem ved at kravle ind ad et åbentstående vindue.

Han er også sigtet for vold ved at have opsøgt hende i det åbne rum og skubbet hende omkuld samt kastet sin computer på hendes bil.

"Tag fat i myndighederne"

Manden erkendte i grundlovsforhøret, at han havde sendt nogle af beskederne, men han nægtede, at han udsatte sin eks for stalking. Han nægtede sig ligeledes skyldig i de øvrige sigtelser.

Byretten har afsagt kendelse om, at manden skal sidde varetægtsfængslet i sagen frem til 1. august. Han kærede ikke kendelsen om fængsling.

Den 41-årige er ikke tidligere dømt.

Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer til, at borgere kontakter politiet, hvis de udsættes for forfølgelse.

- Sagen her er et eksempel på, at hvis man udsættes for den form for forfølgelse, så skal man tage kontakt til myndighederne, så vi kan vurdere, om der er grundlag for at rejse en sag og frihedsberøve vedkommende, siger anklagerfuldmægtig Akosua Attakorah.


Nyhedsoverblik