Mister 70 statslige arbejdspladser - borgmester er skuffet

Ringsted mister cirka 70 statslige arbejdspladser, når Kriminalforsorgen lukker områdekontoret i byen. Arbejdet samles i stedet i Danmarks storbyer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kriminalforsorgen mangler hænder ude i landets fængsler og arrester.

Derfor venter der nu en større omorganisering af Kriminalforsorgens enheder, oplyser Kriminalforsorgens direktør, Ina Eliasen:

- Kriminalforsorgen befinder sig i en vanskelig situation med lav bemanding og mange indsatte. Vi løfter en vigtig samfundsopgave, og derfor skal vi styrke arbejdet med kerneopgaven i institutionerne, lyder det i et skriftligt svar til TV2 ØST.

Det betyder, at Kriminalforsorgen lukker landets fire områdecentre – herunder områdekontoret i Ringsted – for i stedet at oprette to større områder i København og Århus.

quote Det er jeg skuffet over

Henrik Hvidesten (V), borgmester, Ringsted Kommune

Da der allerede ligger et områdecenter i København, betyder beslutningen, at der vil forsvinde statslige arbejdspladser fra Ringsted, Kolding og Hobro, som er de byer, hvori de nuværende områdecentre er placeret.

Mister 70 arbejdspladser

For Ringsted får det den konsekvens, at byen mister cirka 70 statslige arbejdspladser.

- Det er jeg skuffet over. Jeg synes jo, at det handler om at få flere arbejdspladser ud af de store byer. Her gør man det modsatte og laver en centralisering, siger Henrik Hvidesten (V), borgmester i Ringsted Kommune, til TV2 ØST.

Kriminalforsorgen mener dog ikke selv, at der er tale om en centralisering, selvom de går fra fire administrative enheder til to.

- Kriminalforsorgens nye områdestruktur er ikke en centralisering, og hensigten er ikke afskedigelse af medarbejdere. Tværtimod har kriminalforsorgen brug for alle hænder, siger Ina Eliasen.

Læs også
Ringsted topper listen - har i dag flere job end før coronakrisen
Læs også
Ringsted topper listen - har i dag flere job end før coronakrisen

Medarbejderne i Ringsted har primært beskæftiget sig med HR- og klientsagsarbejde. Ifølge Kriminalforsorgen er planen, at disse medarbejdere skal forflyttes. 

Nogle får plads i det kommende kontor i København, mens andre bliver flyttet ud for at hjælpe med det administrative arbejde i fængslerne og arresterne.

Helt konkret vil Kriminalforsorgen flytte 60-70 årsværk fra områdekontorerne og direktoratet ud i fængsler og arrester rundt omkring i landet.

- Alt sammen for at aflaste og understøtte medarbejdere og ledere, slår Ina Eliasen fast.

Kommunen fik ikke besked

Det er kommet som en stor overraskelse for Ringsteds borgmester, at Kriminalforsorgen vil lukke områdekontoret i byen.

- Vi er ikke blevet orienteret i kommunen om beslutningen eller om baggrunden for beslutningen. Det havde været god stil lige at give os en ”heads up” på det, men det har de så valgt ikke at gøre, siger borgmesteren.

Henrik Hvidesten ærgrer sig dog mere over, at Kriminalforsorgen har valgt at lukke områdekontoret, fordi det betyder, at byen mister op mod 70 arbejdspladser.

- Det er jo mange arbejdspladser at miste på én gang. Ringsted Kommune er heldigvis i en udvikling, hvor der hele tiden bliver skabt nye arbejdspladser, så vi er jo stadig en kommune i vækst. Men vi er da ærgerlige over at miste arbejdspladserne, siger han.

Læs også
400 nye arbejdspladser på vej til Ringsted
Læs også
400 nye arbejdspladser på vej til Ringsted

Det vides endnu ikke, hvornår områdekontoret i Ringsted lukker.

Ifølge Kriminalforsorgen vil der tiltræde en ny ledelse i Ringsted den 1. maj, som skal sparke omstruktureringen i gang og følge den til dørs.

- En omorganisering af denne størrelse skal gøres grundigt, og der skal tages hånd om alle medarbejdere. Så det er ikke gjort i morgen, men på sigt vil kontoret i Ringsted lukke, fortæller Ina Eliasen.

Direktøren oplyser videre, at der efter lukningen af områdekontoret fortsat vil være aktiviteter i arresthuset i Ringsted. 

Kriminalforsorgen har også konkrete overvejelser om at lægge andre af deres afdelinger i området.    


Nyhedsoverblik