Der skal findes en ny administrerende direktør i et af landets største energiselskaber.
Tirsdag oplyser Andel i en pressemeddelelse, at den administrerende direktør i datterselskabet Andel Energi, Ole Vestergaard, fratræder per dags dato.
Baggrunden for fratrædelsen er, at Andel ønsker at styrke den ledelsesmæssige styring og resultatskabelse i Andel Energi, lyder det.
- Vi har de seneste år gennemført en omfattende strategisk fokusering af vores kommercielle energisalg med det formål at sikre en solid resultatudvikling og en stærk værdiskabelse inden for vores kundeløsninger i Andel Energi, siger administrerende direktør i Andel Jesper Hjulmand i en pressemeddelelse.
- Vi vurderer i den forbindelse, at der er brug for en ny profil på direktørposten til at drive Andel Energi videre. Det sker sideløbende med stor respekt og anerkendelse for Ole Vestergaards indsats i Andel gennem årene, hvor Andels energisalg har udviklet sig fra en regional spiller til landets største handelsselskab med 1,2 millioner kunder.
Hvad er Andel Energi?
Andel Energi sælger el og naturgas til mere end 1,2 millioner privat- og erhvervskunder.
Andel Energi er en del af koncernen Andel, som foruden energi blandt andet også sælger opladning af elbiler via selskabet Clever, fibernet via selskabet Fibia og producerer vindmøllestrøm via havvindmølleparken Rødsand 2.
Selskabet har rødder på Sjælland og var indtil maj 2022 kendt som "SEAS-NVE" - en forkortelse for henholdsvis Sydsjællands Elektricitets Aktieselskab og Nordvestsjællands Elektricitetsværk
Navneskiftet til "Andel" skete i forlængelse med, at man i 2020 overtog Radius Elnet og energikoncernen Ørsteds privatkunde- og udelysforretning. Navnet "Andel" er en henvisning til, at selskabet ejes af andelshaverne - altså kunderne.
TV2 ØST
Underskud på 324 millioner
Andel oplyser, at man har sat gang i en rekrutteringsproces for at finde en ny direktør.
Andel Energi har over 400 medarbejdere og hovedsæde i Svinninge på Vestsjælland. Virksomheden fik sit nuværende navn i maj sidste år. Før hed det SEAS-NVE.
Ole Vestergaard nåede at være administrerende direktør i virksomheden i to år og ni måneder efter at være tiltrådt i september 2020.
Moderselskabet Andel præsenterede i slutningen af april et årsregnskab for 2022, der viste et overskud på 8,3 milliarder. Det var dog ikke på grund af Andel Energi, der kom ud af 2022 med et driftsunderskud på 324 millioner kroner.
Tidslinje: Fra SEAS og NVE til Andel
1912: SEAS (Sydsjællands Elektricitets Aktieselskab) grundlægges i Haslev
1913: NVE (Nordvestsjællands Elektricitetsværk) grundlægges i Svinninge
1918: NVE bliver et andelsselskab
1940: SEAS sætter Masnedø Kraftvarmeværk i drift, og Isefjordværket (senere Kundbyværket) opføres af blandt andre NVE
1957: SEAS tester og bygger vindmøller i 40’erne og 50’erne og opfører blandt andet ”alle vindmøllers moder” i 1957, Gedsermøllen
1966: SEAS opfører Stigsnæsværket
1987: Danmarks største vindenergianlæg, Masnedø Vindmøllepark, opføres
1989: SEAS omdannes til et andelsselskab
1991: Verdens første havvindmøllepark, Vindeby Vindmøllepark, indvies nord for Lolland for SEAS
1999: NVE opstiller verdens største landvindmølle på 2 MW
2002: NVE tilslutter de første kunder i regionen til fibernet
2005: SEAS og NVE fusionerer og bliver til SEAS-NVE
2009: Deltager i etablering af elbiloperatøren ChooseEV – i dag Clever
2013: Køber 80 procent af havvindmølleparken Rødsand 2 syd for Lolland
2016: Tager initiativ til at starte de første forsøg med højtemperatur termisk energilagring på DTU Risø
2018: Erhverver aktiemajoriteten på 94,9 procent i Clever
2018: Investerer 3,4 milliarder kroner gennem datterselskabet Fibia. Målet er at tilbyde alle andelshavere en 1 Gb/s højhastighedsinternetforbindelse senest i 2023.
2019: Køber Radius Elnet og Ørsteds privatkunde- og udelysforretning
2020: Myndighederne godkender handlen med Ørsted
2022: SEAS-NVE skifter navn til Andel
Kilde: Andel