Fødevareminister Jacob Jensen (V) vil have flere fødevarer undersøgt for muligt indhold af de såkaldte PFAS-stoffer.
Det sker, efter at der er blevet fundet forhøjede værdier af de skadelige stoffer i økologiske æg.
Det skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse torsdag.
- Sagen (om æggene, red.) understreger for mig et klart behov for, at vi har brug for større klarhed og overblik over, hvor omfattende et problem forøget PFAS-indhold i vores fødevarer er.
- Derfor har jeg bedt Fødevarestyrelsen om at igangsætte et bredere screeningsarbejde af PFAS i vores fødevarer, så vi bliver klogere og kan sætte ind, hvor der er brug for det, siger Jacob Jensen i pressemeddelelsen.
Fundet af PFAS i økoæg kom frem mandag, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggjorde en undersøgelse af æg fra hønsefarme i hele landet.
Der bliver i forvejen lavet stikprøver for PFAS fra Fødevarestyrelsens side. Men fremover skal et bredere udvalg af madvarer altså testes.
Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvilke specifikke fødevarer der er tale om.