Efter PFAS-fund i æg: Minister vil undersøge flere fødevarer

Der er brug for klarhed over, hvor stort problemet med PFAS-stoffer i fødevarer er, siger fødevareminister.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fødevareminister Jacob Jensen (V) vil have flere fødevarer undersøgt for muligt indhold af de såkaldte PFAS-stoffer.

Det sker, efter at der er blevet fundet forhøjede værdier af de skadelige stoffer i økologiske æg.

Det skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse torsdag.

- Sagen (om æggene, red.) understreger for mig et klart behov for, at vi har brug for større klarhed og overblik over, hvor omfattende et problem forøget PFAS-indhold i vores fødevarer er.

- Derfor har jeg bedt Fødevarestyrelsen om at igangsætte et bredere screeningsarbejde af PFAS i vores fødevarer, så vi bliver klogere og kan sætte ind, hvor der er brug for det, siger Jacob Jensen i pressemeddelelsen.

Ann Lyngberg
Læs også
Overlæge om fund af PFAS: - Vi skal ikke være bekymrede
Ann Lyngberg
Læs også
Overlæge om fund af PFAS: - Vi skal ikke være bekymrede

Fundet af PFAS i økoæg kom frem mandag, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggjorde en undersøgelse af æg fra hønsefarme i hele landet.

Der bliver i forvejen lavet stikprøver for PFAS fra Fødevarestyrelsens side. Men fremover skal et bredere udvalg af madvarer altså testes.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvilke specifikke fødevarer der er tale om.


Nyhedsoverblik