Når den nye regering officielt tiltræder torsdag er to hjælpepakker blandt de første ting, der skal gennemføres.
Det fremgår af regeringsgrundlaget, at flertalsregeringen i januar vil fremlægge et forslag om ny inflationshjælp, der finansieres på finansloven.
Inflationshjælpen indeholder yderligere 5000 kroner skattefrit til modtagere af ældrecheck og så skal der fokus på "danskere, som opvarmer deres bolig med gasfyr, træpiller med videre".
Desuden vil 300 millioner kroner blive afsat til "økonomisk udsatte børnefamilier". De penge skulle oprindelig være brugt på det midlertidige børnetilskud i 2023, der ikke nåede at blive vedtaget, inden folketingsvalget blev udskrevet.
En såkaldt ekstra vinterhjælp er også på vej. Regeringen vil afsætte 50 millioner kroner til organisationer, der uddeler julehjælp.
Penge til løntillæg
Flere organisationer har berettet om markant flere ansøgere til julehjælp i år end tidligere på grund af prisstigningerne.
Et af valgkampens helt store temaer - ventelisterne i sundhedsvæsenet - er den nye regering blevet enige om en akutplan til.
Blandt andet skal behandlingsretten midlertidigt forlænges fra 30 dage til 60 dage. Desuden skal modregningen i efterløn for medarbejdere i sundhedsvæsenet afskaffes i 2023 og 2024.
Regionerne vil få penge til "merarbejde, løntillæg og særlige midlertidige indsatser på sygehusene". Det kan eksempelvis være en belønning for at gå op i tid.
Sammen med Danske Regioner skal der også fastsættes målsætninger for at normalisere ventelisterne på sygehusene.
I alt vil regeringen prioritere 0,2 milliarder kroner i 2022, 0,8 milliarder kroner i 2023 og én milliard kroner i 2024 til planen. Det hele finansieres i finansloven for 2023.