Politiet har fået 456 anmeldelser om svindel med coronahjælp

Der er forsøgt svindlet for 212 millioner kroner i coronahjælpepakker til virksomheder, oplyser politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den Nationale Enhed for Særlig Kriminalitet har siden 1. april 2020 modtaget 456 anmeldelser om svindel med coronahjælpepakker.

Det skriver Hvidvasksekretariatet i en pressemeddelelse.

Der er tale om svindel og forsøg på svindel for 212 millioner kroner. Men dele af svindlen blev opdaget, før svindlerne fik pengene. Desuden har man gennem 102 beslaglæggelser fået godt 28 millioner kroner tilbage.

Tager opgaven seriøst

Ifølge vicepolitiinspektør og leder af Hvidvasksekretariatet, Jørgen Andersen, har man siden indførslen af coronahjælpepakker taget opgaven "meget seriøst" i sekretariatet.

- Og den har haft en høj prioritet hos os som myndigheder. Men også hos de underretningspligtige - her primært banker og revisorerne - og vi satte os ret hurtigt sammen i et fællesskab.

Læs også
Succesfuld købmandshandel truet på sin eksistens: - Vi mangler kunder
Læs også
Succesfuld købmandshandel truet på sin eksistens: - Vi mangler kunder

- Her tilrettelagde vi indsatsen sådan, at når banker og revisorer sendte underretninger ind til os, hvor der var mistanke misbrug af ordninger, så fremsendte vi dem typisk inden for et døgn til de myndigheder, som udbetalte penge på de her ordninger, siger han.

Mistanke om hvidvask

Nogle virksomheder er underretningspligtige i forhold til hvidvask på grund af hvidvaskloven. Det betyder, at de skal melde det til politiet, hvis de tror, der er nogen, som hvidvasker penge eller finansierer terror.

Det er Hvidvasksekretariatet, som virksomheder eller personer skal henvende sig til, hvis de har en mistanke om hvidvask.

Borgere, der ikke er tilknyttet en virksomhed, kan også henvende sig med en mistanke om hvidvask eller terrorfinansiering.


Nyhedsoverblik