Skatterabat for rejsen til arbejde sænkes igen fra næste år

Det bliver dyrere at pendle til arbejde fra næste år. Kørselsfradraget bliver sat ned, oplyser Skatterådet, som vurderer, brændstofpriserne vil falde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu er det bestemt, hvor meget pendlere får lov at trække fra i skat for rejsen til og fra jobbet i 2021. Det oplyser Skatterådet i en meddelelse, hvor det står klart, at skatterabatten falder.

- De mange pendlere, der hvert år får fradrag for transport mellem hjem og arbejdspladsen eller dem, der får godtgjort erhvervsmæssig kørsel i egen bil, vil opleve et lille fald i satserne til næste år, hedder det i meddelelsen.

quote Når satserne kommer til at falde til næste år, skyldes det hovedsageligt, at vi forventer en lavere benzinpris

Jane Bolander, formand, Skatterådet

Hvert efterår beregner Skatterådet satserne for det kommende år ud fra en vurdering af udgifterne til befordring med bil.

Her ser man blandt andet på brændstofpriserne, der sammenlignet med sidste år er dykket.

- Når satserne kommer til at falde til næste år, skyldes det hovedsageligt, at vi forventer en lavere benzinpris i 2021, end vi forventede sidste år, siger Jane Bolander, der er ny formand for Skatterådet, i meddelelsen og tilføjer:

- Men det spiller også ind, at bilerne fortsat kører længere på literen.

Seks øre mindre per kilometer

Sammenlignet med, da satserne for 2020 skulle bestemmes, er listeprisen for benzin faldet med godt en krone fra 12,33 kroner literen til 11,31 kroner literen, oplyser Satterådet.

Og det, forventer Skatterådet, kommer til at holde stand ind i det nye år.

Således bliver kørselsfradraget i 2021 sænket fra 1,96 kroner per kilometer til 1,90 kroner, for kørsel mellem 25 og 120 kilometer.

For kørsel udover 120 kilometer ændres satsen fra 0,98 til 0,95 kroner - her er en række yderkommuner blandt andet her i regionen undtaget, hvor pendlere ikke får nedsat satsen ved kørsel ud over 120 km.

Ifølge Finans.dk er næste års kørselsfradrag dermed det laveste i 11 år.

olafur_steinar_gestssonritzau_scanpix.jpg
Læs også
Styrelse advarer: Hjemmearbejde under corona kan give skattesmæk
olafur_steinar_gestssonritzau_scanpix.jpg
Læs også
Styrelse advarer: Hjemmearbejde under corona kan give skattesmæk

Brændstofpriserne er dog ikke det eneste, som skatterådet lægger til grund for befordringsfradragets størrelse.

Her ser man også på udgifter til vedligehold, værditab og forsikring.

Skatterådet har endnu ikke offentliggjort grundlaget for dette års beregninger. Men sidste år regnede man eksempelvis med at bilisten bruger godt 20.000 kroner på vedligehold, imens bilen kører 18,01 kilometer på en liter benzin.

Dyrere offentlig transport

Selvom kørselsfradraget også gælder for rejser med bus, cykel til arbejde, så er det ifølge loven bilen, der sætter barren for fradragets størrelse.

I modsætning til bilisterne, som forventes at kunne fylde brændstoftanken billigere i det nye år, så ser pendlerne hos DSB dog ikke ind i billigere billetter fra det nye år.

Her stiger prisen for rejser med rejsekort den 17. januar 2021 med op til 3,6 procent på Sjælland og øerne. Derimod loves pendlerne med pendlerkort samme priser som i år, men får altså et mindre fradrag.

20200326-120151-l-1920x1280we.jpg
Læs også
Benzin til 8,99 - derfor styrtdykker prisen
20200326-120151-l-1920x1280we.jpg
Læs også
Benzin til 8,99 - derfor styrtdykker prisen

Et fradrag fungerer på den måde, at grænsen for, hvornår man skal betale skat af sin indtægt øges med det antal kroner, som man får i fradrag. Den reelle værdi af fradraget svarer således til omkring 26 procent af fradragets størrelse, oplyser Skat.

Det betyder, at hvis ens kørselsfradrag er 1000 kroner, så sparer man cirka 260 kroner i skat.

Ifølge de gældende regler får man ikke fradrag for de første 24 kilometer.


Nyhedsoverblik