Det har været en både lang og uforudsigelig valgkamp - og præcis det samme kan siges om valgnatten.
Her samler vi et overblik over alt det, der er sket i løbet af den dramatiske nat. Vi begynder naturligvis med det vigtigste.
Rød blok har flertal - men ingen ved, hvem der danner regering
Klokken var næsten et i nat, før de sidste stemmer var talt op. Og der var spænding til det sidste, men med de nordatlantiske resultater endte rød blok med 90 mandater. Det betyder, at rød blok har flertal med de to grønlandske mandater og det ene færøske mandat.
Hvem der i sidste ende kommer til at indgå i en regering, er dog fortsat uvist.
Mette Frederiksen har derfor meddelt, at hun vil indgive sin afskedsbegæring til dronningen onsdag, hvorefter partierne får lov at pege på, hvem der skal lede de kommende regeringsforhandlinger.
Hele rød blok samt Moderaterne peger på Mette Frederiksen som såkaldt kongelig undersøger.
Hvad er en dronningerunde?
Onsdag går Mette Frederiksen til dronningen for at indgive regeringens afskedsbegæring, efter valget hvor Socialdemokratiet er gået frem.
Dermed skal der gennem en såkaldt dronningerunde forhandles om, hvorvidt hun kan blive statsminister igen.
Men hvad er en dronningerunde?
Når en regering har mistet sit flertal efter et valg, eller der er tvivl om, hvem der skal danne regering, kan dronningen efter rådgivning fra partilederne udpege enten en forhandlingsleder eller en person, der får til opgave at danne en regering og blive statsminister. Det kaldes en kongelig undersøger.
Det er ikke givet, at den kongelige undersøger nødvendigvis er statsministeren. Det er for eksempel sket før, at Folketingets formand er blevet udpeget til kongelig undersøger, selv om vedkommende måske ikke blev betragtet som en mulig næste statsminister.
Den fungerende statsminister og Statsministeriet rådgiver under hele forløbet fra sidelinjen.
Hvis ikke der kan findes et flertal for en regering, skal dronningen holde en ny dronningerunde.
Dronningerunden blev indført i 1909 og er en politisk praksis. Den er ikke skrevet ned i nogen lov.
Regentens rolle i regeringsdannelsen står dog i Grundloven, der siger, at regenten udnævner og afskediger statsministeren.
Kilde: TV 2.
Hun fortalte på valgnatten, at hun fortsat vil forsøge at danne en bred regering.
- Socialdemokratiet gik til valg på at danne en bred regering. Hvis et flertal peger på mig som kongelig undersøger, så vil jeg undersøge, om det kan lade sig gøre, sagde Mette Frederiksen.
Socialdemokratiet går frem - og Lolland er højborgen
Ved det seneste valg var Lollandskredsen den kreds i landet, hvor Socialdemokratiet klarede sig bedst. Den rekord holder partiet i dén grad fast i.
På landsplan er partiet gået en smule frem i forhold til seneste valg og har fået 27,6 procent af stemmerne, mens socialdemokraterne i Lollandskredsen er gået frem med 3,7 procentpoint til i alt 43,7 procent - knap halvdelen af stemmerne.
Det slår alt, hvad jeg turde håbe på
Faktisk er partiet gået frem i alle kommuner i TV2 ØST's sendeområdet - bortsat fra Næstvedkredsen. Få overblikket i artiklen her.
- Jeg er meget, meget rørt over den store opbakning, vi har fået på landsplan – men i særdeleshed i vores område. Det kan man ikke andet end være ydmyg over for med den kæmpestore opbakning, sagde Rasmus Horn Langhoff (S), der stillede op i Sjællands Storkreds for Kalundborgkredsen, hvor 32 procent af vælgerne stemte på Socialdemokratiet.
- Det slår alt, hvad jeg turde håbe på. Det må jeg indrømme, tilføjede han om Socialdemokratiets valgresultat.
To nye partier er stormet ind
Valget har resulteret i en markant fragmentering i den borgerlige blok.
De tidligere Venstre-profiler Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg dannede for under et halvt år siden henholdsvis Moderaterne og Danmarksdemokraterne.
Begge partier har på landsplan og i Sjællands Storkreds fået gode valg.
Moderaterne har fået 10,8 procent af stemmerne i Sjællands Storkreds, hvor Lars Løkke Rasmussen selv stillede op, mens Danmarksdemokraterne fik otte procent.
Resultatet betyder, at Moderaterne får tre mandater fra Sjællands Storkreds i Folketinget, mens Danmarksdemokraterne får to mandater.
Særligt i Guldborgsundkredsen har Danmarksdemokraterne fået medvind med 10,4 procent af stemmerne.
Jeg havde ikke i min vildeste fantasi set det komme
I nabokredsen Vordingborg fik Moderaterne 11,6 procent af stemmerne. Det kan skyldes, at partiets folketingskandidat Charlotte Bagge Hansen var opstillet netop her.
Hun sidder i forvejen i byrådet i Vordingborg Kommune, og nu kan hun komme i Folketinget for Moderaterne, der med 16 mandater er blevet landets tredjestørste parti.
- Jeg havde ikke i min vildeste fantasi set det komme. Jeg vidste, at vi havde en god politik, men at det kunne vokse så hurtigt, det kommer bag på mig, sagde Charlotte Bagge Hansen til TV2 ØST på valgnatten.
Hun håber, at resultatet af de personlige stemmer, som kommer i løbet af onsdagen, kan sende hende ind på Christiansborg.
- Det bliver spændende at se. Kommer jeg ind, bliver jeg selvfølgelig glad. Kommer nogle andre ind, bliver jeg også fantastisk glad på deres vegne. For mig handler det om at få den her politik udbredt, men selvfølgelig vil jeg gerne ind, sagde hun.
Sebastian Mylsted-Schenstrøm skiftede inden valget fra Venstre til Danmarksdemokraterne, og det kan vise sig at blive en genvej til Folketinget.
Partiet har fået to mandater i Sjællands Storkreds, hvor Peter Skaarup ventes at få den ene plads, mens Sebastian Mylsted-Schenstrøm kan få den anden.
Da TV2 ØST fangede ham på valgnatten, havde han svært ved at skjule sin begejstring over de foreløbige valgresultater.
- Det er flot, vi er et parti, der nærmest ikke eksisterede for fire måneder siden, som kan brage ind i Folketinget med sådan en stor opbakning på landsplan. Det, synes jeg, er umådeligt flot, sagde Sebastian Mylsted-Schenstrøm.
En af DF's største profiler ryger ud
I Sjællands Storkreds stillede to af Dansk Folkepartis største profiler op - partistifter Pia Kjærsgaard og næstformand René Christensen.
Inden valget dansede partiet flere gange omkring spærregrænsen på to procent. Med 2,6 procent af stemmerne på landsplan kommer paritet dog over grænsen og får endnu en periode i Folketinget.
Det er selvfølgelig ikke prangende
Men der bliver kun plads til enten Pia Kjærsgaard eller René Christensen, fordi partiet får kun et enkelt mandat i Sjællands Storkreds.
- Jeg vil kalde det bestået, sagde René Christensen, efter valgresultatet stod nogenlunde klart og tilføjede:
- Det er selvfølgelig ikke prangende.
Derfor bliver optællingen af de personlige stemmer ekstra spændende for de to kandidater.
Flere politiske eksperter har peget på Pia Kjærsgaard som en lille favorit til at snuppe det ene mandat. Hun er bredere kendt, men René Christensen kan overraske. Det har han gjort før.
Og i Guldborgsundkredsen fik Dansk Folkeparti 8,8 procent af stemmerne, hvilket kan betyde en del personlige stemmer til ham.
Venstre mere end halveret
Mens socialdemokraterne festede på Christiansborg og overdøvede Mette Frederiksen på talerstolen med klapsalver og jubelråb, så var valgfesten noget mere afdæmpet hos Venstre.
Klokken 01.45 havde de fleste gæster forladt festen, og de blå Venstre-flag lå forladte på gulvet.
Selvfølgelig gør det ondt, at vi går markant tilbage
Partiet blev straffet af vælgerne og tabte hele 20 mandater i forhold til resultatet ved det seneste folketingsvalg. Nu står de tilbage med 23 mandater.
I Sjællands Storkreds, hvor de havde syv mandater, vinker de farvel til tre mandater og bliver dermed mere end halveret. Derfor er Louise Schack Elholms (V) plads i Folketinget i fare, og partiets tilbagegang ærgrer hende.
- Selvfølgelig gør det ondt, at vi går markant tilbage. Det er der ingen tvivl om. Man må også bare sige, at vi har været igennem en rigtig hård tid, og nu skal vi selvfølgelig til at bygge op igen. Der håber jeg selvfølgelig at være en del af det hold, sagde hun.
Inden det stod klart, at Venstre vil få tre mandater, spurgte TV2 ØST Louise Schack Elholm, hvordan hun vurderer sine egne chancer for at komme ind.
- Det er for tidligt at sige. Indtil videre har sjællænderne været så venlige at vise mig deres tillid fire gange, og jeg håber selvfølgelig på, at få den femte gang, svarede hun.
Sådan kommer dagen derpå til at forløbe
Her kan du få et overblik over begivenhederne dagen derpå folketingsvalget:
Over hele landet fintælles stemmerne. Det vil sige, at de personlige stemmer skal fordeles på de i alt 1014 kandidater, der stillede op til valget.
Det kan blive sent onsdag aften, før der kan sættes endelige navne på de 175 danske folketingsmedlemmer. De fire nordatlantiske er allerede fundet.
Onsdag morgen eller formiddag ventes statsminister Mette Frederiksen (S) at gå til dronningen, hvor hun vil anbefale, at der indkaldes til en dronningerunde.
Under dronningerunden vil repræsentanter for alle partier i Folketinget redegøre for deres syn på den politiske situation.
Derpå udpeger dronningen efter råd fra partierne en forhandlingsleder eller peger på en person, der får til opgave at danne en regering.
Afskedsbegæringen indgives formentlig tidligt onsdag. Klokken 11.00-12.30 holder Publicistklubben nemlig det traditionelle dagen derpå-møde med lederne af de partier, der er valgt til Folketinget. Det foregår i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København, og Weekendavisens chefredaktør, Martin Krasnik, er ordstyrer.
Kilder: Folketingets hjemmeside, Ritzau, Altinget.
Venstres formand begrunder en del af nederlaget med, at partiets tidligere formand Lars Løkke Ramussen og partiets tidligere næstformand Inger Støjberg har stiftet nye partier.
- Det "forenede Venstre" ville kunne få omkring 30 procent af stemmerne, sagde Jakob Ellemann-Jensen.
Følelserne stormer gennem Liberal Alliance
Liberal Alliance var nær røget ud af Folketinget ved det seneste valg, og i begyndelsen af valgkampen balancerede partiet flere gange omkring spærregrænsen.
Men pludseligt vendte det for Liberal Alliance, som på landsplan endte med at få 7,9 procent af stemmerne. Dermed vokser partiet fra fire til 14 mandater i Folketinget.
Det er en kæmpestor sejr
I Sjællands Storkreds lå opbakningen til Liberal Alliance lidt lavere. Her stemte 6,6 procent af vælgerne på partiet. Alligevel udløser det to mandater, og det glæder folketingskandidat Sandra Elisabeth Skalvig.
- Vi har kæmpet benhårdt for et mandat, så det er fantastisk, at vi ender på to, sagde hun i nat til TV2 ØST.
- Det er en kæmpestor sejr. Det er helt ubeskriveligt, og det er rigtig mange følelser, der går igennem alle kandidaters kroppe, tilføjede hun.
Lars-Christian Brask har været partiets spidskandidat i Sjællands Storkreds og forventes at få det ene mandat. Optællingen af personlige stemmer kan betyde, at Sandra Elisabeth Skalvig får det andet mandet.
- Nu har man reelt set en chance for at skulle i Folketinget, og det er selvfølgelig det, man har kæmpet for, sagde hun.
Onsdag fintælles der over hele landet stemmer. Det vil sige, at de personlige stemmer skal fordeles på de i alt 1.014 kandidater, der stillede op til valget.
Det kan dog blive sent onsdag aften, før der kan sættes endelige navne på de 175 danske folketingsmedlemmer. De fire nordatlantiske er allerede fundet.