Der er fokus på vild natur her i landsdelen. Flere kommuner slipper nemlig naturen fri for at skabe bedre vilkår for biodiversiteten.
I Stensved ved Vordingborg har den vilde natur dog delt vandene blandt naboerne.
- Jeg synes, det er rigtig synd, fordi det er så højt, at man ikke rigtigt kan bruge det – det kunne være fedt, hvis det blev slået lidt oftere, end det gør nu, siger Rikke Frimann Storm.
Den vilde natur har nemlig også vokset sig ind i byens villakvarterer.
Dermed står den som skarp kontrast til de ensartede huse i området.
Vi gør ting på vores egne arealer, og så inviterer vi også borgerne til at være med til at gøre en indsats på deres arealer for at få sommerfugle, bier og flere vilde urter ind i sin have
- Jeg synes ikke, det passer ind i et villakvarter, lyder det fra Rikke Frimann Storm.
Mens Rikke Frimann Storm repræsenterer en del af naboerne, står borgere som Bjørn Tønnersen på den anden side af have-diskussionen.
Han og kæresten har lavet et lille hjørne af deres have om til vild natur.
- Vores dyreliv er jo afhængig af bestøvning af vores frugter, så det skal vi også være med til. Jeg synes, det er mere kønt at se på end en græsplæne, der er slået, siger Bjørn Tønnersen.
Artiklen fortsætter under billedet
Vil finde Danmarks vildeste kommune
Det bliver altså mere og mere populært at holde af tidsler og mælkebøtter.
Flere kommuner gør nu en særlig indsats for vilde natursteder, som betyder, at områder som eksempelvis vejrabatter får lov til at vokse vildt og passe sig selv for at skabe bedre vilkår for biodiversiteten.
En af de kommuner er altså Vordingborg.
- Vi gør ting på vores egne arealer, og så inviterer vi også borgerne til at være med til at gøre en indsats på deres arealer for at få sommerfugle, bier og flere vilde urter ind i deres have, siger Christina Kaaber-Bühler, der er naturvejleder i Vordingborg Kommune.
Også på Christiansborg er der stort fokus på naturen. Miljøminister Lea Wermelin (S) har udskrevet en konkurrence, der har til formål at finde Danmarks vildeste kommune.
- Det kan gøre en reel konkret forskel for naturen, lyder det fra ministeren.
En konkurrence, alle kommuner her i regionen, er med i.
- Der er jo nogen, som vil komme til at mærke en forandring og sådan er det altid, når man gør noget nyt. De mennesker, som ikke har lyst til mælkebøtter og tidsler og andre vilde urter i deres have, de må simpelthen i gang med lugejernet, siger Christina Kaaber-Bühler.