I april 2017 lancerede regeringen en skolepulje med 500 millioner kroner, der over tre år skal udbetales til skoler, der hæver det faglige niveau i dansk og matematik i 9. klasse.
120 skoler blev udvalgt til puljen, fordi de har mange elever med under 4 i karakter i de to fag ved afgangsprøverne, og heraf har 104 valgt at være med i ordningen.
Nu er karaktererne for skolepuljens første år blevet opgjort, og opgørelsen viser, at 61 af de 104 skoler har opfyldt kravene. De får hver udbetalt mellem 1,3 og 1,5 millioner kroner. Penge, som skolerne kan bruge, som de vil.
For at få del i puljen skal skolerne i hvert af skolepuljens tre år reducere andelen af elever, der får under karakteren 4 i dansk og matematik, med fem procentpoint. I gennemsnit har de 61 skoler sænket andelen af elever på det niveau med knap 14 procentpoint i forhold til skolepuljens udgangspunkt. Det svarer til, at skolerne har løftet mere end 400 elever.
Undervisningsminister Merete Riisager kalder det en stor succes for de mange børn, der er blevet dygtigere til dansk og matematik.
- Dansk og matematik er en forudsætning for at lære skolens andre fag og en forudsætning for at forstå verden. Jeg er meget glad for, at så mange skoler og elever er lykkedes med at løfte det faglige niveau. Det er en stor succes for de mange børn, der nu forlader folkeskolen bedre rustet til livet, siger Merete Riisager.
Disse sjællandske skoler får del i puljen:
- Faxe: Midtskolen, Sofiendal afdeling, 1,3 mill.
- Guldborgsund: Eskilstrup Skole, 1,3 mill.
- Guldborgsund: Nysted Skole, 1,3 mill.
- Guldborgsund: Sydfalster Skole, 1,3 mill.
- Lolland: Distriktsskolen Vest, Ravnsborgafdelingen, 1,3 mill.
- Lolland: Distriktsskolen Øst, Rødbyafdelingen, 1,3 mill.
- Næstved: Lille Næstved Skole, afd. Fuglebjerg,1,3 mill.
- Odsherred: Nordskolen - afdeling Højby, 1,4 mill.
- Slagelse: Dalmose skole, 1,3 mill.
- Slagelse: Nymarkskolen, 1,4 mill.
- Slagelse: Skælskør Skole, 1,3 mill.
- Vordingborg: Svend GøngeSkolen, Lundby, 1,3 mill.