Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer,. Denne gang gælder det brød, som bliver brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet og laver crab cakes
Her finder du råvarerne:
Michael Nielsen, der siden 1998 har drevet Karise bageri, er en meget kreativ bager, som har gjort det til et speciale at kaste sig ud i den ene DM-konkurrence efter den anden - og han kommer ofte hjem med medalje. Det er også blevet til en fjerdeplads ved VM i 2012.
På listen over bageriets specialbrød er bl.a. kartoffelbrød og skærgårdsbrød - og så har bageriet et årstidens brød, der bliver bagt på stenovn
Læs mere om bageriet på www.karisebageri.com
2 Scalotteløg10- 15 cherry tomatersalt og peber1 tsk chili paste½ dl edikke1 spsk sirup
Indmaden af et lyst brød, ca 100 gr1 æg1,2 dl Fløde250 gr krabbekødRasp til paneringRapsolie til stegning50 -75 gr smør til stegning
3 grove skiver brød skåret i ternsmør til ristning
4 tynde skiver brød til ristning
4 Radiser1 glaskål
4 skiver rugbrødLidt mayonaise som smørelseFrisk purløg til pynt
Skær scalotteløg groft og kom dem op i lille grydeHalvhver tomaterne og kom dem med op iKom chili, æbleeddike, sirup, salt og peber ved og lad det koge sammen
Tag indmaden ud af brødet og hak det Kom fløde over og et æg og lav en fugtig masseRør krabbekødet i og form små kugler, som rulles i raspSteg dem i rapsolie, skru lidt ned og tilsæt smør
Skær tynde skiver og små firkanter af brød, steg de små firkanter af brødet af på panden i smør, til sprøde crutoner.
Bag de tynde skiver sprøde i ovnen eller på brødrister
Skær tynde skiver af radiser på langs
Skær fine skiver af glaskål
Kom en skive rugbrød i bunden af tallerkenen. Smør mayonaise påLæg krabbe frikadellerne ovenpåTomatkompoten hældes overPynt med det sprøde brød og crutonerRadise, glaskål og purløg til sidst
Du kan hente opskriften her
-->