- Det har været helt vildt sjovt at være med, siger Mia Neergaard Andreasen, der er blomsterdekoratør.
Sammen med 300 andre unge deltagere, har hun siden torsdag deltaget i DM i Skills 2019, som i år blev afholdt i Næstved.
- Det har været lærerigt at se, hvor forskellig resultatet kan blive, når man tænker på, vi har fået samme varer og samme opgave. Og så kommer der bare seks forskellige løsninger, siger Mia Neergaard Andreasen, der går på Teknisk Skole Roskilde og er i lære hos Blomsteriet i Fuglebjerg.
Lørdag eftermiddag vandt hun DM i Skills 2019 og kan nu kalde sig Danmarks bedste elev i faget.
Blomsterdekoratør: - Folk har været søde til at kommentere
Ifølge arrangørerne har over 51.000 gæster været forbi for at se de kloge hænder dyste de seneste tre dage.
Folk har været så søde til at kommentere på det, når de er gået forbi
- Folk har været så søde til at kommentere på det, når de er gået forbi. Det har lige givet én lidt mere blod på tanden til at fortsætte, synes jeg, siger Mia Neergaard Andreasen.
Hvordan synes du, det er gået?
- Jeg tænker, det er okay. Jeg tror ikke, der er nogle, der får mig til at sige, at det sidder lige i skabet. Men jeg synes, jeg er kommet i mål med de ting, jeg gerne ville.
Lørdag har været sidste dag i DM i Skills, hvor vinderne af det årlige mesterskab bliver kåret, og derfor er Mia Neergaard Andreasens forældre også mødt op.
- Vi synes jo, hun har gjort det fantastisk godt, siger hendes far.
- Vi er mega stolte over at have hende med. Det er jo så fedt at opleve ens børn komme så langt i ting, de går op i. Og hun er jo mega god. Andet kan man ikke sige, siger en glad mor.
Konditor: - I starten var det mærkeligt at have folk til at kigge
Lea Maria Strøbæk fra ZBC Ringsted har de sidste tre dage været dybt optaget af at lave kager og desserter til perfektion.
- Vi har haft syv forskellige produktkategorier. Vi er startet med et karamelblikfang, så har vi afleveret marcipanfigurer, så har vi afleveret en chokolade opsats, bagefter har vi afleveret petit four ud fra en Mystery Box, hvor vi ikke kendte ingredienserne før to dage før, og så har vi afleveret dessertærte. I dag har vi så lavet desserttallerkener og chokoladekonfektstykker.
Lea Maria Strøbæk skulle lige vænne sig til, at der var så mange mennesker omkring hende.
- Det har været meget at vænne sig til. Jeg tror faktisk, jeg har været meget glad for at mine forældre ikke har været her før i dag. Lige i starten skulle man vænne sig til det. Når det bliver presset nok, så lærer man at vænne sig til det, men i starten var det mærkeligt at have folk til at kigge og tage billeder af det.
Hendes far Stig Strøbæk er også mødt op i dag, og han er stolt over at se resultatet af hans datters arbejde.
Jeg synes, det er helt fantastisk. Og når man tænker på, hun ikke har været i lære så længe, så synes jeg, det er ekstra flot
- Jeg synes, det er helt fantastisk. Og når man tænker på, hun ikke har været i lære så længe, så synes jeg, det er ekstra flot. Jeg er lidt imponeret af alle stande her, men selvfølgelig også af min datter. Jeg synes, niveauet er helt vildt højt, siger han.
- Desværre er hun jo flyttet hjemmefra, så vi får ikke så mange kager med hjem, men det er måske godt nok for sundheden.
Bager: - Jeg synes, det er en fed oplevelse
Hun har altid bagt meget siden tidlig folkeskole. Men at se hun har udviklet sig så meget siden folkeskolen, det er ret imponerende faktisk
Heidi Pedersen fra Herfølge har også gået og konkurreret de seneste par dage. Onsdag og torsdag var disciplinen kransekage og wienerbrød, i går var temaet bløddej og flute og i dag stod den på morgenbrød og fast food.
- Jeg synes, det er en fed oplevelse. Det var derfor, jeg valgte at gøre det. For mig er det ikke så meget konkurrencen, et er mere oplevelsen og at få lov til at træne i det. Samtidig med at jeg har arbejdet, har jeg haft mulighed for at snakke med en masse, siger Heidi Pedersen.
I dagens anledning er hendes søster Lise Pedersen troppet op.
- Jeg er imponeret. Jeg har altid vidst, hun var god til at bage, og hun har altid bagt meget siden tidlig folkeskolen. Men at se hun har udviklet sig så meget siden folkeskolen, det er ret imponerende faktisk, siger hun.
- Jeg har selv haft grunduddannelsen som bager og kom ikke selv videre, så at se hende komme videre på den måde her, det er flot. Det er en præstation i det hele taget at være med. Så uanset hvad bliver vi meget glade på hendes vegne.