Ea har leukæmi - nu er hun prinsesse for en dag

Foreningen Min Prinsessedrøm havde i dag inviteret piger med en livstruende sygdom til Gisselfeld Kloster for at være prinsesser for en dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forestil dig at være ramt af en livstruende sygdom, som fylder i dit liv hver eneste dag.

Forestil dig så, at du får en hel dag fra morgen til aften, hvor du slet ikke skal bekymre dig om din sygdom.

Sådan var det i dag for Julie Holm på 18 og Ea Solvig Hjorth på seks år.

quote Det er sjovt at blive sminket. For man bliver fin

Ea Solvig Hjorth, seks år og prinsesse for en dag

Den frivillige forening Min Prinsessedrøm har nemlig inviteret pigerne til Gisselfeld Kloster, hvor et hold på 20 personer står klar til at give dem en uforglemmelig dag.

- Jeg har prøvet kjoler, fået taget billeder og spist slik, siger Ea Solvig Hjorth, der har været i behandling for leukæmi i to år. En sygdom hun nu er færdigbehandlet for og tænker meget lidt på i dag.

- Det er sjovt at blive sminket. For man bliver fin, siger hun.

Hendes mor Carina Solvig Hjorth er med hendes datter til prinsessearrangementet.

- Det er meget overvældende. Det er fantastisk at se, hvor glad Ea er.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Camilla Laursen - TV ØST

- Rørende at være en del af

Det er Gisselfeld Kloster, der danner ramme om arrangementet for tredje år i træk.

- Det er så rørende at være en del af. Man skaber en glæde i en hverdag, som er fuld af udfordringer for de piger her, siger Helene Danneskiold-Samsøe, der er overdirektør på Gisselfeld Kloster.

Julie Holm på 18 år er også glad for at være med i dag på slottet, hvor der bliver knipset løs på fotografiapparatet af pigerne i de smukke kjoler.

- Det er et smukt slot. Jeg kan godt lide at føle mig flot, og det er fedt at få lov til at prøve det her, siger Julie Holm.

Artiklen fortsætter under billedet.

Julie Holm på 18 har haft en hjernetumor, siden hun var to. I dag var hun en prinsesse for en dag.
Julie Holm på 18 har haft en hjernetumor, siden hun var to. I dag var hun en prinsesse for en dag.

Hun har haft en hjernetumor, siden hun var to år. I dag har hun det godt, selvom det ikke var muligt for lægerne at operere hele tumoren væk, uden at hun blev mere lam. Hun har i forvejen en halvsides lammelse, som hun har været i genoptræning for.

- Vi giver dem et boost af selvværd

Pigerne bliver stylet, får store kjoler på, fotograferes, og opvartes af hofdamer. I det hele taget skal de have en dag, hvor de kan få sygdommen lidt på afstand.

- Vi kan faktisk nogle gange blive forbavset over, hvor stor en betydning, den her dag har for dem. Uanset om man er tre år gammel eller 17 år gammel, så ved man som regel godt, at der er et eller andet galt, når man er syg. Deres selvværd er faktisk meget lavt, siger Marion Krobath Olesen, der er stifter og formand af Min Prinsissedrøm.

- Ved at vi kan tilbyde dem en dag i ren luksus, hvor vi pusler om dem, og vi fortæller dem, hvor skønne og dejlige de er, og de får sig selv at se på de lækre prinsessebilleder, vi tager os af dem, giver vi dem et boost af selvværd.

Artiklen fortsætter under billedet.

Julie Holm på 18 har haft en hjernetumor, siden hun var to. I dag var hun en prinsesse for en dag.
Julie Holm på 18 har haft en hjernetumor, siden hun var to. I dag var hun en prinsesse for en dag.

- Vi har lært at sætte pris på nuet

Formålet for foreningen Min Prinsessedrøm er at give familierne et afbræk fra den hverdag, de har, som er fuld af sygdom.

- Vi opfylder prinsessedrømme. Det er ikke alle piger, der har en prinsessedrøm, når de kommer, men de lever sig ind i det på en helt speciel måde, siger Marion Krobath Olesen.

- Det er noget magisk og eventyrligt over prinsesser, og det her eventyr har man brug for og behov for, når man er syg.

Spørger man Ea Solvig Hjorths mor er det dejligt at være med til en dag som i dag uden for hospitalsverdenen.

- Det er stadig meget nyt, for det er ikke så lang tid siden, hun (Ea, red.) blev færdigbehandlet. Vi skal til at finde ud af en ny normal. Det ligger stadig meget tæt på. Så nu skal vi finde ud af, hvordan man lever et liv uden for Rigshospitalets fire vægge, siger Carina Solvig Hjorth.

- Vi er enormt taknemmelige for, at Ea har det så godt, som hun har nu. Vi har lært at sætte pris på nuet på en helt anden måde, end vi har gjort før.

Se eller genindslaget om Julie og Ea på 6 og 18 år, der fik lov til at udleve deres drøm. 

Nyhedsoverblik