EU lader torskekvoten være og udskyder åleforbud i Østersøen

EU-landenes fiskeriministre er blevet enige om størrelsen på Østersøens fiskekvoter. Ålefiskeriet må dog vente på en beslutning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter næsten tyve timers forhandlinger er EU-landenes fiskeriministre tirsdag morgen blevet enige om nye fiskekvoter i Østersøen for 2018.

EU-Kommissionen havde foreslået et forbud mod at fange ål. Men det afviste fiskeriministrene, som foretrækker en fælleseuropæisk løsning.

Derfor er kommissionens forslag om forbud mod ålefiskeri i Østersøen udskudt til senere på året.

- Først og fremmest er det positivt, at det er lykkedes at få beslutningen om kommissionens forslag om totalforbud mod ålefiskeri udskudt. Det er et meget indgribende forslag for de danske ålefiskere, siger Karen Ellemann i en skriftlig kommentar.

- Samtidig skal vi selvfølgelig sikre, at bestanden ikke ødelægges. Det er afgørende, at vi får en god løsning, der balancerer hensynet til erhvervet på kort sigt og sikrer bestanden, og dermed fiskeriet, på længere sigt. 

fiskekvoter.jpg
Læs også
Trængte kystfiskere får politisk håndsrækning: Kan sikre lokale arbejdspladser
fiskekvoter.jpg
Læs også
Trængte kystfiskere får politisk håndsrækning: Kan sikre lokale arbejdspladser

Torskefiskeriet rammes ikke så hårdt som frygtet

Fiskeriminister Karen Ellemann (V) påpeger i en pressemeddelelse, at dansk torskefiskeri ikke rammes så hårdt, som EU-Kommissionen havde lagt op til.

I den østlige del af Østersøen var der lagt op til en reduktion på 28 procent, men kvoten bliver kun reduceret med otte procent. Kvoten for torsk i den vestlige Østersø fortsætter uændret.

For lystfiskere ændrer reglerne sig ikke med de nye kvoter.

Lyst- og fritidsfiskere må stadig højst bringe fem torsk i land om dagen ti måneder om året, mens de i februar og marts maksimalt må fange tre torsk i land per dag.

 


Nyhedsoverblik