I Guldborgsund, Vordingborg og Lolland Kommune har man ved årsskiftet rundet 800 solgte "flexboliger", og dermed cementeret en succes, skriver DR Sjælland.
For lokalt bidrager det hos de tre kommuner til vækst, liv og udvikling, og de nye boligejere får opfyldt deres drøm om natur, aktiv fritid, fred og ro fra hverdagens stress og jag eller noget helt fjerde, lyder det fra Birgitte Rønnow, udviklingschef i Lolland Kommune.
Hvad er en flexbolig?
I den anden ende af regionen i Odsherred er en helårsejendom med Flex-bolig status netop solgt for over seks millioner kroner solgt til en udenlandsk-dansker - en pris man aldrig kunne have fået for ejendommen, hvis den kunne havde haft helårsstatus. Opbakningen og begejstringen til flexboliger kommer ikke kun far ejendomsmæglere og ansatte i de kommuner, der sælger helårsboliger, som må købes af sommerhusfolket.
- Flexboliger, det er en gevinst for alle de involverede, siger Curt Liliegreen, direktør i Boligøkonomisk Videncenter.
Også i Landdistrikternes Fællesråd er man glade for Flex-ordningen, siger formand Steffen Damsgaard.
- Langt de fleste steder er det positivt. Men på de små øer er man ikke så vilde med flexbolig, der vil man helst have folk med helårsbeboelse, siger han til DR Sjælland.