Livreddere tager hul på ny badesæson: - Det er dejligt at være tilbage på stranden

På Marielyst Strand på Sydfalster er livredderne fra TrygFonden trukket i de gule t-shirts. De er klar til at hjælpe gæsterne til en sikker badetur.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu hvor elevernes skoleferie står for døren, og dagene er præget af høje temperaturer, vil mange nok sætte kursen mod stranden, når de holder sommerferie. 

Hvis man vil have en lidt mere sikker badeoplevelse, kan man gå efter en af TrygFondens fire strande her i regionen.

De åbner nemlig fredag over hele landet. Det oplyser TrygFonden i en pressemeddelelse.

Også på Marielyst Strand på Sydfalster åbnede livredderne stranden officielt. Her stod livredder Martin Oskar Broe fra TrygFonden Kystlivredning klar til at tage imod gæsterne.

quote Vi har virkelig set frem til denne dag. Så det er fedt at starte en dag med 23 grader og sol

Martin Oskar Broe, livredder, TrygFonden Kystlivredning

- Det er dejligt at være tilbage på stranden. Vi har alle sammen øvet os hele foråret, hvor uddannelsen har været. Vi har virkelig set frem til denne dag. Så det er fedt at starte en dag med 23 grader og sol, siger Martin Oskar Broe.

Han hejste i dag det gule flag på stranden, da der var fralandsvind. Det betyder, at badedyr nemt driver til havs, så de badende gæster skal være ekstra opmærksomme.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det gule flag bliver hejst over Marielyst Strand.
Det gule flag bliver hejst over Marielyst Strand. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

Bad mellem flagene

Hos Trygfonden Kystlivredning har man i foråret gjort meget ud af at specialuddanne kystlivreddere til badesæsonen.

De hjælper og guider turister og andre badegæster om alt fra alvorlige redningsaktioner til viden om blandt andet strøm, revlehuller og andre forhold, der er gode at kende til, inden en tur i bølgerne.

quote For det første skal de vælge en strand med livreddere, hvis det er muligt. Og så skal man jo bade mellem flagene, som er i forbindelse med tårnet

René Højer, programchef, TrygFonden 

Derfor opfordrer TrygFonden Kystlivredning alle til at bade i nærheden af de røde og gule flag, hvor livredderne holder særligt øje med gæsterne. Det fortæller René Højer, der er programchef i TrygFonden.

- Generelt har vi fokus på at få danskerne til at bade mellem flagene. For det første skal de vælge en strand med livreddere, hvis det er muligt. Og så skal man jo bade mellem flagene, som er i forbindelse med tårnet, siger René Højer og tilføjer:

- Der har livredderen været ude og se i vandet, om der er et revlehul eller andre ting. Så det er den zone, man kan bade mest trygt i og der, hvor livredderen har størst mulighed for at se én, siger René Høyer.

Artiklen fortsætter under billedet.

Livredder Martin Oskar Broe på Marielyst Strand
Livredder Martin Oskar Broe på Marielyst Strand Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

Ændrer åbningstid

TrygFonden Kystlivredning har i dag 36 strande over hele landet, som omkring 200 specialuddannede kystlivreddere passer.

Som noget nyt har livredderne ændret deres bemandingstid på strandene, så strandene er åbne fra klokken 10.00 til 18.00. 

- Det har vi gjort for at være der, hvor badegæsterne er. Vi har fundet ud af, at det er bedre fra klokken 10 til 18, siger Martin Oskar Broe. 

De fire strande her i regionen, der er bemandet med livreddere, er, udover Marielyst Strand, Rørvig Strand ved Kabelhuset og Gudmindrup Strand i Odsherred samt Enø Strand på Sydsjælland.

Livredder sommer
Læs også
Livredderne har haft historisk travlt denne sommer
Livredder sommer
Læs også
Livredderne har haft historisk travlt denne sommer

Hvert år gør folkene hos TrygFonden meget ud af at dele de fem baderåd, der kan sikre en tryg badetur. Og René Højer føler, at mange mennesker har forstået budskabet.

- Jo, der er mange mennesker ved vores tårne, så de har fundet ud af, at det er der, man bader. Når nogen så får svømmet lidt for langt ud, så griber livredderne fat i dem, hvis de er usikre svømmere, og siger: Kom lidt tættere på land, siger han.

- Så nogle gange er der da nogen, der går med hovedet lidt ind under armen. Men generelt synes vi, at folk opfører sig rimeligt ansvarsbevidst, når de er på stranden.

Travl sommer sidste år

Sidste år var sommeren præget af en lang tørke og ekstremt høje temperaturer. Det udsløste et afbrændingsforbud. Men det gav også livredderne rigtig meget at se til. 

quote Vi vil gerne have, at folk bruger vandet, som det rare sted det nu er

Martin Oskar Broe, livredder, TrygFonden Kystlivredning

Ifølge en pressemeddelelse fra TrygFonden Kystlivredning måtte livredderne udføre 88.355 indsatser over hele landet. Ud af de mange indsatser blev 52 betegnet som aktioner, hvor personerne var i livsfare.

Men René Højer føler sig meget tryg ved kystlivreddernes arbejde, hvis historien om den ekstremt varme sommer skulle gentage sig.

- Vi har sådan set ikke gjort noget ekstra, fordi vi har jo været på banen i 20 år omkring det her. Det var den travleste sommer, vi nogensinde har haft sidste år, siger han og fortsætter:

- Den viste bare rigtig flot, at det setup, vi har med tårnene med to og nogen steder tre livreddere med ekstra mange strandgæster, det holdt rigtig fint sidste år. Så vi føler, at med den uddannelse livredderne har, det udstyr vi har og hele setuppet, er vi klar til at modtage lige så mange gæster som sidste år.

Livredder
Læs også
Dansk drømmesommer skaber travlhed hos livreddere
Livredder
Læs også
Dansk drømmesommer skaber travlhed hos livreddere

På Marielyst Strand får udsigten til en mulig gentagelse af sommeren 2018 heller ikke Martin Oskar Broe til at ryste på hånden.

- Det tegner godt. Så vi håber selvfølgelig på en sommer med lige så meget aktivitet som sidste år. Det gør også, at der er flere badegæster, og selvfølgelig at der sker flere ting. Men vi vil gerne have, at folk bruger vandet, som det rare sted det nu er, siger Martin Oskar Broe.

Du kan læse om de fem baderåd fra TrygFonden i grafikken herunder.

Du kan selv finde en af TrygFonden Kystlivrednings strande på et kort her.

Livredderne passer TrygFondens strande og havnebassiner fra den 28. juni til den 21. august, mens de på udvalgte steder i Aarhus og Købehavn vil være til stede frem til 31. august.


Nyhedsoverblik