Over 3000 ledige stillinger i regionen - folk på kanten af arbejdsmarkedet kommer i job

Stor efterspørgsel på arbejdskraft i regionen betyder, at der er lettere at komme i job, også selvom man har stået uden for arbejdsmarkedet længe.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er stor efterspørgsel på arbejdskraft her i regionen. Den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at der er 3216 ledige stillinger i Region Sjælland. Det er det højeste i otte år, og det er således 2000 flere ledige stillinger end i 2010.

Det betyder, at det nu bliver lettere at få job for dem, der tidligere har stået bagerst i jobkøen, og det er særligt indenfor servicesektoren, der nu bliver bedre plads til dem, der tidligere var på kanten af arbejdsmarkedet.

quote Vi er så heldige, at vi vækster en hel del i øjeblikket, og der skal vi jo bruge nogle folk

Henriette Fjord Klement, direktør og indehaver, LF Vagt i Maribo.

Her i vores område er mere end hver femte af dem, der arbejder i servicesektoren, det kunne være rengøringspersonale eller butiksansatte, således nu folk, der inden for det seneste år har modtaget offentlig forsørgelse - eller er ansat i støttet beskæftigelse – som for eksempel flexjob. Det viser tal fra Dansk Industri.

LF Vagt er et af de firmaer, der har ansat personale, der ikke har været i job meget længe, og de ansætter gerne folk, selvom de ikke har et langt og prangende CV.

Specialister i langtidsledige 

- Vi er så heldige, at vi vækster en hel del i øjeblikket, og der skal vi jo bruge nogle folk, fortæller Henriette Fjord Klement, der er direktør og indehaver hos LF Vagt i Maribo.

De folk, de er på udkig efter, behøver ikke have lang erfaring og et flotte CV’er, men firmaet har specialiseret sig i at tage folk ind, som har svært ved at få job andre steder.

- Hvis de er servicemindede, så vil jeg vove den påstand, at vi kan lære dem alt det andet, fortæller direktøren.

Leif Pedersen har været udenfor arbejdsmarkedet i 15 år, men for lidt over et halvt år siden blev han ansat som vagt i firmaet, hvor han har fået et specialtilrettet flexjob på 20 timer om ugen.

- Det er bare godt at komme ud og få nogle kollegaer, som man kan drille lidt, siger Leif Pedersen, der allerede har fået kælenavnet Gammel Smølf af kollegaerne.

Leif bruger sit venlige gemyt

Hos LF-vagt kunne de godt have ansat en, der var både større og stærkere, men de ser Leif Pedersen som det perfekte match overfor den unge målgruppe, som han primært møder, når han går sine aftenrunder på for eksempel biblioteket i Næstved.

- De unge tør gå hen og snakke med Leif, da han ikke er en stor og robust mand på 150 kilo. Leif er sådan en, der kan snakke med alle, og opstår der en situation, så kan han få det ned på jorden ved at bruge sit venlige gemyt, fortæller Brian Olsen, der er medejer og vagtchef LF Vagt.

Mens det i servicesektoren er mere end hver femte medarbejder her i regionen, der inden anden ansættelse har været i flexjob eller på offentlig forsørgelse, så er det for det samlede arbejdsmarked kun hver sjette ansatte, der inden ansættelse befandt sig på kanten af arbejdsmarkedet.


Nyhedsoverblik