Sengepladserne er for få, og de psykisk syge bliver udskrevet før tid.
Kritikken hagler ned over Region Sjælland fra to landsorganisationer, der er dybt bekymret over den behandling, som psykisk syge får her i regionen
Hos Landsforeningen af opholdssteder, botilbud og skolebehandlingstilbud, LOS, der huser mange psykisk syge, ser de et bekymrende billede.
Det er i særdeleshed slemt her, og de bliver udskrevet for hurtigt
- Det er værre i Region Sjælland end andre steder, men det er i særdeleshed slemt her, og de bliver udskrevet for hurtigt, siger Michael Graatang, direktør i LOS, til TV ØST.
TV ØST fortalte onsdag, at flere pårørende til psykisk syge er alarmerede over den behandling, psykisk syge får i Region Sjælland.
Skraber bunden i tilfredshedsundersøgelse
Pres på sengepladserne betyder ifølge de pårørende, at psykisk syge bliver udskrevet før de er klar til det. Og hos regionens bosteder genkender de i høj grad billedet.
- Det er bekymrende, fordi det er markant i Region Sjælland, at de kan ikke komme ind. Og når de så kommer ind, bliver de hurtigt udskrevet igen, siger Michael Graatang.
Vores personale løber hurtigere, og vores patiner kan mærke, at de måske ikke helt får den pleje og behandling, som de har brug for
Region Sjælland topper listen, når det kommer til den gennemsnitligt korteste indlæggelsestid i landet i voksenpsykiatrien. Det viser de seneste tal fra Danske Regioner.
Her i regionen bruger man, ligesom Region Syd, færrest penge pr. voksen patient. Samtidig er tilfredsheden blandt de pårørende i Region Sjælland den laveste i hele Danmark.
Hos Landsforeningen Sind afviser man, at tallene kan være et tegn på, at man er bedre til at være effektive i regionen.
- Det hænger jo ikke sammen med, at der er flere genindlæggelser. Det er tydeligt, siger Per Harvøe, formand for Sind i Region Sjælland, til TV ØST.
Medlem af Psykiatriudvalget: Jeg er bekymret
Camilla Lund (V) fra Psykiatriudvalget i Region Sjælland blev onsdag præsenteret for tallene til et møde hos Landsforeningen Sind.
- Jeg er bekymret i den forstand, at vi godt er klar over, at vi mangler personale i Region Sjælland i vores psykiatri, og vi har svært ved at rekruttere, siger Camilla Hove Lund (V), medlem af Psykiatriudvalget i Region Sjælland, til TV ØST.
-Det betyder selvfølgelig, at vores personale løber hurtigere, og vores patiner kan mærke, at de måske ikke helt får den pleje og behandling, som de har brug for, tilføjer hun.
Vicedirektør i Psykiatrien Region Sjælland, Søren Bredkjær, udtalte onsdag til TV ØST, at han ikke tror, at patienter, der har brug for en seng i psykiatrien, bliver afvist.
Psykisk syge afvises
Men både hos Landsforeningen Sind og ude på bostederne oplever de en anden virkelighed.
- Der er nogen, der burde være indlagt i længere tid, og nogen bliver afvist, siger Per Harvøe.
Han bakkes op af Michael Graatang, direktør i LOS:
- Hvis nogen bliver akut meget psykisk syge og har behov for at få hjælp, det er næsten ikke til. Der får vi masser af meldinger om, at de bliver afvist, og det er ikke tilfredsstillende.