Hvis man har brug for psykiatrisk hjælp, er det ikke sikkert, at man kan få det.
Lige nu mangler der 20 speciallæger inden for psykiatrien i regionen, hvilket resulterer i tomme sengepladser, og det skaber pres på de resterende sengepladser i regionen.
Derfor står blandt andet ét sengeafsnit på psykiatrihospitalet i Slagelse ubenyttet.
Vi har simpelthen et afsnit, der er lukket, fordi vi mangler læger til retspsykiatrien. Og det gør jo, at de andre senge i regionen er belastede af, at de 12 senge ikke er åbne.
- Det jeg kan anerkende er, at vi mangler de her senge i retspsykiatrien. Vi har simpelthen et afsnit, der er lukket, fordi vi mangler læger til retspsykiatrien. Og det gør jo, at de andre senge i regionen er belastede af, at de 12 senge ikke er åbne, siger Søren Bredkjær, vicedirektør i psykiatriledelsen i Region Sjælland.
Særlig slemt har det været siden psykiatrihospitalet i Slagelse åbnede. Ifølge formand for pårørendeorganisationen Bedre Psykiatri i Kalundborg er der mange, der ikke får den hjælp, de burde have.
- Den, der er mest rask, er den, der ryger først ud, hvis der kommer en, der er dårligere, og de kan blive ved med at hente dårlige mennesker, netop fordi de bliver svigtet og ikke får hjælpen i tide. Hvis vi skal sidde og lave klagesager på alt, vi får ind, så har vi faktisk ikke andet at lave, siger formand Bjarne Rose Pedersen til TV ØST.
Men vicedirektøren i psykiatriledelsen i regionen mener ikke, at det går direkte ud over patienterne.
- Vi tilstræber jo, at dem, der har mest brug for sengene, er indlagt, siger Søren Bredkjær.
Men betyder det, at der er nogen, der har brug for sengene, der ikke får en seng?
- Det kan jeg jo ikke sige på den måde - men altså vi tilrettelægger det, for vi har et meget stort ambulans kan man sige: klinikker og distriktpsykiatri, som tager sig af de borgere og vurderer sammen med borgeren, om de har behov for indlæggelse eller ej, siger Søren Bredkjær til TV ØST.