Nu skal du holde ekstra øje med din fart, når du kører over strækningen mellem Sjælland og Fyn.
Det er lidt spild af penge, når nu vi kan sætte noget op, der er automatisk
En nyindført automatiseret fartkontrol kan nemlig give dig en fartbøde, hvis du trykker for hårdt på speederen.
I et forsøg på at advare mod fartkontrollen, har man sat et skilt op, som er noget af det første, der møder bilisterne, inden de kører ud på broen.
Et skilt, der ikke er gået manges næse forbi.
- Det er meget tydeligt at se, at folk forsøger at overholde fartkontrollen, siger Mogens Hansen fra Sengeløse.
- Jeg håber, at bare dét, at skiltet er der, gør, at man ikke kører for hurtigt, siger Line Hummel fra Roskilde.
Sender en civil anmeldelse
Det er ikke politiet, men Sund og Bælt, der ejer og driver broen, som kort før jul indførte den nye strækningskontrol.
Det betyder, at bøden ikke automatisk ender som et brev i e-Boks, men bliver registeret manuelt af Sund og Bælt, som herefter sender en civil anmeldelse afsted til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Et tiltag, der af bilisterne bliver taget imod med blandede følelser.
- Man gør det for trafiksikkerhedens skyld, så om det kommer fra det ene eller det andet sted, det er ligegyldigt, siger Mogens Hansen.
- Hvis det er civil anmeldelse, er det lidt spild af penge, når nu vi kan sætte noget op, der er automatisk, siger Line Hummel.
Anders Petersen fra Hørsholm mener dog ikke, at det er Sund og Bælts ansvar at registrere borgernes fart.
- Det er ikke den rigtige måde at gøre det på. Politiet må selv gøre deres arbejde, hvis folk skal have en fartbøde, siger han.
31 anmeldelser på to måneder
Siden fartkontrollen blev indført i slutningen af december har politiet modtaget 31 anmeldelser fra Sund og Bælt om bilister, der har overtrådt den tilladte hastighed på Storebæltsbroen.
Strækningskontrollen registrerer din nummerplade ved hjælp af tre kameraer over den 17 kilometer lange strækning. Derefter kan systemet udregne, om du holder en gennemsnitsfart over det tilladte.
Herefter laver selskabet en civil anmeldelse til politiet, som så manuelt skal behandle sagen og afgøre, om bilisten skal have en bøde.
Sund og Bælt oplyser i en mail til TV2 ØST, at den manglede automatisering skyldes, at politiet ikke på nuværende tidspunkt kan integrere fartkameraerne i deres system.