Vagn Kviesgaards handicappede søn har gennem små 10 år betalt Slagelse Kommune 80.000 kroner for at blive kørt rundt, når han har haft brug for det.
- Jeg er blevet røvrendt, men om de har gjort det med vilje, det kan jeg ikke bevise, siger Vagn Kviesgård.
For flere ministre har nu slået fast, at Slagelse Kommune ikke må tage penge for den ydelse. Efter sådan en melding, skulle man tro, at Vagn Kviesgaard fik sine penge retur, men han har ikke set skyggen af de 80.000 kroner.
Jeg er blevet røvrendt, men om de har gjort det med vilje, det kan jeg ikke bevise
500 har penge til gode
Og det har omkring 500 andre handicappede borgere, der også har penge til gode hos kommunen i sagen, heller ikke.
- De har simpelthen holdt mig for nar, men også alle de andre pårørende, siger Vagn Kviesgaard.
- Jeg kan bare ikke forstå, at de virkelig har gjort det med fuldt overlæg.
Så sent som for fem dage siden skrev Slagelse Kommune i en mail, at man ventede på en tilbagemelding fra Kommunernes Landsforening.
Kommunikationsfejl i kommunen
Men nu lyder det altså, at grunden til, at der endnu ikke er sket noget, skyldes en kommunikationsfejl i Slagelse Kommune.
Trods en række afgørelser om tilbagebetaling til de handicappede borgere, så lod Slagelse Kommune sagen om tilbagebetaling vurdere hos Kommunernes Landsforening - og satte derfor sagerne om tilbagebetaling på pause, mens den blev behandlet i Kommunernes Landsforening.
Da Kommunernes Landsforening den 24. oktober i år svarede på henvendelsen nåede svaret dog ikke frem til den rette medarbejder i Slagelse Kommune, forklarer kommunen.
Og det er altså forklaringen på, at politikerne, borgerne og de involverede i sagen fik at vide, at kommunen fortsat ventede på Kommunernes Landsforening.
Sagen kort
I 2011 indskærpede Trafikstyrelsen, at det ikke er tilladt opkræve betaling for hele transportudgiften. Det samme gjorde tidligere transportminister Magnus Heunicke i 2015.
Men det var først i september 2016, at Slagelse Kommune ændrede praksis og droppede opkrævningen.
Og i april 2017 slog økonomi- og indenrigsminster Simon Emil Ammitzbøll-Bille så fast overfor transportudvalget, at det ikke er lovlig praksis at kræve betaling for transporten.