I 2016 ransagede Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi gentagne gange pensionisten Finn Petersens hus på Tårnborgvej i Korsør.
Det gjorde de, fordi de havde mistanke om, at den forsvundne 17-årige pige Emilie Meng måske blev holdt fanget på adressen – en mistanke, der under ransagningerne blev gjort til skamme.
Men mistanken udsprang blandt andet fra en ulovlig aflytning foretaget af Finn Petersens nabo, og i den dokumentar om Emilie Meng-sagen, der bliver sendt mandag aften på DR, kommer der nye oplysninger frem om netop det. To betjente bliver nemlig efterforsket for at have opfordret naboen til at fortsætte den ulovlige aflytning, skriver både B.T. og Sjællandske.
Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, bekræfter over for begge medier, at de undersøger betjentenes rolle i sagen.
- Vi har fået en orientering, der indeholder oplysninger om et møde på en brandstation, og på den baggrund har vi valgt at indlede en efterforskning af, om der er foregået noget strafbart i den forbindelse, siger chefkonsulent Christian Otto fra DUP til B.T.
SE VIDEOEN: I oktober 2014 bragte TV2 ØST dette indslag, efter politiet og politiets teknikere havde ransaget Finn Petersens hjem. Bevæbnet med blandt andet koben og skovle undersøgte politiet huset og haven på adressen.
Lytter til lydoptagelse
I dokumentaren på DR ser man ifølge B.T. et klip fra et møde optaget i hemmelighed på Korsør Brandstation i oktober 2016 – tre måneder efter Emilie Mengs forsvinden. Med til mødet var Emilie Mengs mor, en gruppe af civile eftersøgere og to betjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Til mødet blev lydoptagelserne fra den ulovlige aflytning angiveligt forelagt betjentene. Deltagerne til mødet mente at kunne høre Emilie Mengs stemme og høre hende fortælle sit navn og navnene på sin mor og lillebror.
På videooptagelsen fra mødet skulle betjentene angiveligt oplyse, at politiet ville ransage Finn Petersens hjem for tredje gang og opfordre til at ”fortsætte med at lave det gode arbejde”. Det er blandt andet det, som DUP efterforsker nærmere.
- Man efterlades med et indtryk af, at politiet ser igennem fingre med den ulovlige aflytning. Det er på ingen måde i orden, og det tager vi klar afstand fra, skriver politikredsen til mediet.
Fik ransaget hjem fem gange
Finn Petersens hjem blev ransaget fem gange i 2016, uden at politiet fandt noget, der kunne forbinde ham til Emilie Mengs forsvinden. Det viste sig senere, at Emilie Mengs lig ifølge politiet blev placeret i vandet ved Regnemarks Bakke kort efter hendes forsvinden den 10. juli 2016, hvorfor hun ikke kan have befundet sig i Finn Petersens hjem, da de ulovlige aflytninger blev foretaget.
Finn Petersen har tidligere udtalt til TV2 ØST, at selvom sigtelsen mod ham for længst er frafaldet, så mærker han stadig efterveerne i sin hverdag.
- Det er kun i politiets verden, sigtelsen er frafaldet. Hele den danske befolkning har jo kigget på mig og sagt ”hvad er det, han har gjort? Det er jo noget forfærdelig noget, han har gjort”, sagde han i juli 2018.
Kendt skyldig i ulovlig aflytning
Finn Petersen anmeldte sin nabo for de ulovlige aflytninger. Først valgte anklagemyndigheden ikke at rejse tiltalte, men efter en klage til statsadvokaten blev politikredsen tvunget til at rejse tiltale alligevel.
Og i april 2019 blev naboen kendt skyldig i ulovlig aflytning ved Retten i Næstved. Hun fik dog ingen straf, da dommeren mente, hun havde handlet i god tro, fordi politiet var bekendt med aflytningen og ikke havde fortalt hende, at det var ulovligt.