Boligområde ryger af omstridt liste - og det kommer til at se helt anderledes ud

Selvom der er glæde i Slagelse over Motalavejs exit fra de hårde lister over udsatte boligområder, fortsætter den boligsociale indsats ufortrødent.

Det er dagen derpå efter Social- og Boligministeriets offentliggørelse af listerne over udsatte boligområder.

quote Området kommer til at se helt anderledes ud i fremtiden

Knud Vincents (V), borgmester i Slagelse Kommune

Listerne rummer i år en nyhed, der vækker glæde i og omkring boligområdet Motalavej i Korsør.

Området er nemlig røget af de alvorligste af listerne - nemlig listerne over parallelsamfund og listen over udsatte boligområder. 

- Når nu vi har de her lister, så tror jeg, alle borgmestre vil glæde sig over at et område i kommunen ryger af listen, siger borgmester i Slagelse Kommune, Knud Vincents (V), og tilføjer:

- Det er jeg glad for.

Omdannelsesprojekt fortsætter

Kommunen hviler dog ikke på laurbærrene, understreger Knud Vincents.

- Vi har meget stor opmærksomhed på, at der fortsat er et hårdt arbejde, der skal gøres. Vores ambition er også at komme af forebyggelseslisterne. 

- Derfor fortsætter vi det store omdannelsesprojekt, der er i helhedsplanen for Motalavej. Området kommer til at se helt anderledes ud i fremtiden, siger Knud Vincents. 

Sådan så det ud, da de første mursten i september blev fjernet i boligområdet Motalavej i Korsør. Her rives 164 boliger ned, mens resten bliver totalrenoveret.
Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Morten Folsø Nielsen, administrerende direktør for KorsørBolig, der administrerer de 1.375 boliger på Motalavej, er også en glad mand. 

- Det er entydigt godt. Vi er glade i dag, for det er godt for Motalavejs image og for beboerne, at vores indsats er begyndt at virke, siger han og fortsætter:

- Vi kommer til at fortsætte det gode arbejde, og der bliver ikke tale om, at vi på nogen måde drosler ned, blot fordi vi nu er kommet af to af listerne.

Har afsat tocifret millionbeløb

Samme melding lyder fra Knud Vincents.

- Slagelse Kommune har i budgettet for 2025 afsat et tocifret millionbeløb til den boligsociale indsats. Det bliver ikke ændret fordi det går bedre på Motalavej, siger han.

Målet med helhedsplanen er for Motalavej at ændre beboersammensætningen, så den bliver bredere i forhold til befolkningen som helhed.

Læs også
Nedrivningen af 164 boliger skal skabe forandringer
Læs også
Nedrivningen af 164 boliger skal skabe forandringer

Men også at arbejde med de beboere, der er i området.

Det er ikke nogen nem opgave, erkender Morten Folsø Nielsen.

- Når det gennem generationer har været sådan, at mange ikke-vestlige indvandrere og efterkommere har bosat sig i et område, ændrer det sig ikke bare over et årti, siger han. 

Bedre uddannelse

Til gengæld kan man arbejde helt konkret med at få flere i beskæftigelse og uddannelse. 

- Det er vi lykkedes med langt hen ad vejen, siger Morten Folsø Nielsen.

Tallene fra Social- og Boligministeriet viser, at Motalavej har forbedret sig både når det kommer til beboernes arbejdsmarkedstilknytning, uddannelsesniveau og indkomstniveau, ligesom også antallet af dømte er faldet. 

Der er dog stadig en høj andel af indvandrere og efterkommere, ligesom mange indbyggere ikke har anden uddannelse end grundskolen. 


Nyhedsoverblik