- Hvis vi er utilfredse med en direktør, siger vi det altså til personen.
Havde du mistillid til kommunaldirektøren?
- Ikke på daværende tidspunkt. Jeg kan godt lide, at hun siger tingene lige ud. Hellere det, så tingene kommer på bordet, siger John Dyrby Paulsen.
Men der er vist kun én ting at sige om Villum Christensen og John Dyrby Paulsen. De er nogle banditter. I hvert fald hvis man spørger Stén Knuth.
- Hvis jeg var ansat i Slagelse Kommune, så ville jeg da gå nervøs på arbejde hver dag af frygt for, hvilke nye angreb de to, ja, undskyld udtrykket, banditter sætter ind med mod administrationen, der i helt uhørt grad beskyldes for ikke at passe deres arbejde. Helt vanvittigt har man i en udvalgsbeslutning nærmest navngivet et direktionsmedlem, som man ikke længere har tillid til kan udføre en opgave, udtalte Stén Knuth til Sjællandske den 20. april 2017.
Men lige som man troede, at kupforsøget var fortid, kommer DR Nyheder og Altinget i besiddelse af korrespondancer mellem projektlederen og Villum Christensen og John Dyrby Paulsen. Samtaler, der viser, at de to politikere måske har haft mere kendskab til projektlederens planer, end de hidtil har villet give udtryk for.
Her skriver John Dyrby Paulsen blandt andet:
Undskyld de mange spørgsmål, men det lyder, som om tingene er kørt lidt af sporet for dele af direktionen lige nu, og det bliver vi nok nødt til at gøre noget ved fra politisk side (hvis ikke borgmesteren gør noget).
John Dyrby Paulsen erkender nu overfor Altinget, at han faktisk svarede projektlederen med en sms.
- Jeg kan ikke huske datoerne for det der. Det, der optog os, var, hvorfor fanden der ikke var nogen, som var gået op i at se, om vi har fået det, vi har bedt om, siger John Dyrby Paulsen til Altinget.
Tre dage efter, at projektlederen over frokost havde forsøgt at få de to direktører til frivilligt at fratræde deres stillinger, sætter byrådet en undersøgelse i gang hos KL for at finde ud af, om forvaltningen og de involverede parter har handlet ordentligt.
Rapporten konkluderer, at Jane Wiis har handlet efter bogen den 8. marts, hvor hun var til møde med EUE. Mødet, der blev optaget.
- Det er derfor KL-konsulenternes vurdering, at forvaltningen i Slagelse Kommune har efterlevet byrådets beslutninger, og at forvaltningen har efterlevet principperne for god embedsmandsskik, står der.
Projektlederen blev kort efter fritstillet.
TV ØST har været i kontakt med projektlederen, men hun har ikke ønsket at udtale sig til citat. Lone Wenzell har samtidig takket nej til et interview om sagen.
Man skal ikke græde over spildte millioner
2.376.838,12 kroner.
Det har brintbus-projektet kostet Slagelse Kommune.
Ud af dem har EUE fået udbetalt 1.559.017,32 kroner og så er der brugt 817.820,8 kroner på andre konsulentydelser og undersøgelser.
En aktindsigt, som Sjællandske har fået, viser, at EUE slet ikke indleverede regnskab for 2016. Samtidig er der en række udbetalinger på i alt 640.000 kroner plus moms, der ikke kan findes belæg for ifølge Slagelse Kommune - hvad er pengene blevet brugt til? Det har Slagelse Erhvervscenter ikke fået dokumentation for, selv om de flere gange har rykket for det.