Frihedsgudinden, pyramiderne, Operahuset i Sydney.
Kronborg, Roskilde Domkirke, Stevns Klint.
Vikingeborgen Trelleborg, der blev bygget omkring år 980, kom søndag eftermiddag i fint selskab, da den blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.
Mere end tusinde steder på verdensplan er udråbt til verdensarv.
På kortet herunder kan du se nogle af de verdenskendte steder, der også er på listen.
Fælles optagelse
Trelleborgs optagelse var kulminationen på 16 års forarbejde for at komme i betragtning.
Det lykkedes, efter Trelleborg gik sammen med fire andre danske ringborge og lavede en fælles ansøgning.
Det er Aggersborg ved Limfjorden, Fyrkat ved Hobro, Nonnebakken i Odense og Borgring i Køge, der nu også er optaget på listen.
Danmark havde i forvejen syv steder på verdensarvslisten. Desuden er der tre steder i Grønland, som Slots- og Kulturstyrelsen også har ansvaret for.
Du kan se alle lokationerne på kortet herunder.
Sådan bliver det verdensarv
Danmark har tilsluttet sig Verdensarvskonventionen, som blev vedtaget i 1972.
Ifølge den danske UNESCO-nationalkommission, forpligter konventionen lande til at bevare den del af verdens kultur- og naturarv, som er umistelig for menneskeheden.
Bevarelsen skal sikre, at områderne bliver brugt og besøgt, uden at det medfører nedtrampning og slitage på omgivelserne og lokalmiljøet.
Og alle skal have noget godt ud af stedet - både turister og dem, der bor i området.
For at blive optaget på UNESCOs Verdensarvsliste, skal stedet først optages på den såkaldte tentativliste. Den består af forslag inden for kultur- og naturarv, som forinden er blevet accepteret og godkendt af kulturministeren.
En plads på tentativlisten giver dog ikke automatisk adgang til verdensarvslisten. Det er UNESCOs verdensarvskomite, som træffer beslutningen ud fra krav og kriterier om forskning, beskyttelse, forvaltning og formidling.