Den nye trafikaftale, som regeringen og Dansk Folkeparti indgik torsdag aften, sikrer, at det bliver 25 procent billigere at køre over Storebælt.
Og det kan sætte skub i erhvervslivet på den østlige del af Storebælt, mener Peter Madsen, der er erhvervschef i Slagelse Erhvervscenter.
- Det betyder rigtig meget, fordi man så kan få endnu flere medarbejdere fra Fyn og Jylland. Det kan give en helt anden mobilitet. Vores virksomheder mangler arbejdskraft, og vi kan se, at den arbejdskraft findes vest for Storebælt, siger han.
Billigere bro kan lokke flere medarbejdere til
Hos medicinalvirksomheden Vimico i Skælskør mener man også, at man kan få glæde af den nedsatte broafgift.
Administrerende direktør Morten Lassen er overbevist om, at den lavere takst vil gøre det nemmere at finde kvalificeret arbejdskraft.
- Det betyder meget for vores daglige virke hernede i Skælskør. Dels med fokus på vores rekrutteringsindsats, hvor vi forsøger at ansætte højtuddannede medarbejdere fra et stort opland, herunder Fyn. Jeg tror, at det vil gøre vores indsats lidt nemmere, og at vi vil få større held med at tiltrække nye medarbejdere fra for eksempel Odense, siger han.
Morten Lassen mener dog også, at den sænkede pris vil få betydning for dem, der allerede bruger broen flittigt.
- Det vil også være en lettelse for vores nuværende medarbejdere. De skal ikke bruge så mange penge på at krydse Storebælt, så jeg håber da også, at det giver en lettelse i privatøkonomien hos dem, siger han.
Håber på afskaffelse
Hos Slagelse Erhvervscenter sagde erhvervschef Peter Madsen tidligere på dagen, at han håbede, at taksterne også ville blive sat ned for varetransport.
Det ønske blev indfriet tidligt fredag aften, da regeringen og Dansk Folkeparti blev enige om, at prisnedsættelsen også skulle gælde for lastbiler og passagertog.
Alligevel er vi ikke helt i mål endnu, hvis det står til erhvervschefen.
- Der er et stykke vej endnu. Vi vil fortsat arbejde for, at man vil reducere taksterne løbende og helt afskaffer dem på et tidspunkt.