Forening jubler over udsigt til broløb – håber at vende tilbage næste år

Foreningen Broløbet Storebælt er meget glade for, at motionsløbet over Storebælt ser ud til at få en chance mere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når det bliver september 2020, vil det sandsynligvis være muligt at snøre løbeskoene og løbe en halvmaraton over Storebæltsbroen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har nemlig i dag proklameret, at han og hans parti, Venstre, ønsker at få Broløbet tilbage.

Læs også
Statsministeren med klar melding - vil have populært broløb tilbage
Læs også
Statsministeren med klar melding - vil have populært broløb tilbage

Løbet blev ellers lagt i graven af transportminister Ole Birk Olesen (LA) i sommeren 2017, fordi Vejdirektoratet anbefalede, at man droppede motionsløb på broen for at undgå trafikkaos.

Men den beslutning var statsministeren aldrig enig i, siger han.

- Vores udgangspunkt må være, at hvis vi fortsætter, så vil vi have et politisk grundlag, der muliggør, at man med mellemrum kan lave løb her, siger statsministeren.

Artiklen fortsætter under videoen.

Sådan her lød det, da statsministeren fortalte, at han ønsker Broløbet vender tilbage.

Håber at genoptage broløb næste år

Og den udmelding falder i særdeles god jord hos formanden for Foreningen Broløbet Storebælt, Per Hansen.

quote Nu er der så mange partier i Folketinget, der bakker op om, at der skal være Broløb. Vi håber så på, at det bliver i 2020

Per Hansen, formand, Foreningen Broløbet Storebælt

- Det var da dejligt. Nu er der så mange partier i Folketinget, der bakker op om, at der skal være Broløb. Vi håber så på, at det bliver i 2020. Så det er en rigtig god nyhed, siger han til TV2 ØST.

Et andet parti, der støtter løbet, er Socialdemokratiet. Medlem af Transportudvalget, Magnus Heunicke, løb med i den hidtil sidste udgave af Broløbet i september 2017.

- Vi har arbejdet imod lukningen, og da jeg selv var minister var der både broløb og cykelløb. Jeg løb det selv sidste gang for at støtte op om det, og det er faktisk en vigtig ting for landet. Det er noget, som betyder meget for Danmark, siger han.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hjælper foreningslivet økonomisk

Der har været seks broløb, siden Storebæltsbroen stod færdig, og hver gang er overskuddet gået til de frivillige foreninger, der arrangerer løbet. Derfor håber Foreningen Broløbet Storebælt også, at en eventuel genoptagelse af løbet kan betyde en økonomisk håndsrækning til foreningerne.

- Nu skal vi lige se, om der er nogen, der vil tilmelde sig. Det håber vi selvfølgelig, men der plejer at være et overskud. Og det bliver delt ud mellem de her 40-50 foreninger, som er med til at arrangere Broløbet. Så der er da et overskud, og der er penge til foreningskasserne, siger Per Hansen.

Broløb 2017
Læs også
Afstemning:
Tour de France giver fornyet håb - flertal vil have broløbet tilbage
Broløb 2017
Læs også
Afstemning:
Tour de France giver fornyet håb - flertal vil have broløbet tilbage

Den del er heller ikke gået statsministerens næse forbi.

- Det (Broløbet, red.) gør en hel masse ved den folkelige idræt. Og så skaber det en masse aktivitet i civilsamfundet. Der er foreninger på begge sider af broen her, som også rejser økonomi på det, siger han.

quote Jeg er ikke den type leder, der kommer rendende hver anden dag og saver benene over på mine medarbejdere

Lars Løkke Rasmussen (V), statsminister

Løkke: Ikke bare valgflæsk

Men det er ikke alene dét, det handler om, slår Lars Løkke Rasmussen fast.

- Når Broløbet er en god idé, så er det, fordi det får folk ud at løbe. Det er fuldstændig ligesom Royal Run. Nogle gange skal der noget spektakulært til for at få de sidste løftet op af sofaen. Så det tiltrækker både dem, der har et højt aktivitetsniveau, som synes, det er en spændende distance at tilbagelægge, men også en hel masse nybegyndere, siger han.

- Det er win-win.

Broløbet
Læs også
Tour de France giver håb til genoplivning af broløb
Broløbet
Læs også
Tour de France giver håb til genoplivning af broløb

Men hvorfor trådte I så ikke i karakter, dengang Ole Birk Olesen sagde, at det skulle stoppe? Hvorfor er det først nu, hvor der er valgkamp?

- Det er at træde i karakter at respektere, at når man har lavet en regering, der består af flere partier, og der er nogle folk, der er udpeget til deres positioner, så skal de have mulighed for at træffe de beslutninger, de har kompetencerne til. Sådan er det, siger statsministeren.

- Jeg er ikke den type leder, der kommer rendende hver anden dag og saver benene over på mine medarbejdere. Ole Birk er min medarbejder, og han er udstyret med de kompetencer. Men vi havde ikke lige set det komme.

I alt har omkring 75.000 deltaget i de seks broløb, der er blevet afholdt gennem tiden. Over 10.000 deltog i det sidste i 2017.


Nyhedsoverblik