- Kære Nick Hækkerup, i BoligKorsør har vi løbende udfordringer med uroligheder i vores kvarter omkring Motalavej, hvor utilpassede unge mennesker og familie-fights ofte er forekommende.
Sådan starter Ebbe Jens Ahlgren et brev til Danmarks justitsminister. Han er formand for boligselskabet BoligKorsør, og så er han træt af uro i det korsoranske boligområde. Derfor anmoder han om, at det bliver lettere at smide uroskabende familier ud af deres lejligheder.
Som loven er nu, kan vi ikke gøre noget, medmindre de bliver dømt og retsforfulgt, og med ankemuligheder kan det tage 3-4 år
- Jeg synes, det er et samfundsmæssigt problem, når vi som boligorganisation ikke kan sikre gode og trygge omgivelser og rammer for vores lejere, og det kan vi ikke nu, siger Ebbe Jens Ahlgren, der også sidder i byrådet for Venstre.
Kan tage flere år
Ifølge Ebbe Jens Ahlgren gør loven det for svært at smide folk ud af deres lejligheder, hvis de medvirker til uroligheder, som dem, der senest er set i området omkring Motalavej.
- Som loven er nu, kan vi ikke gøre noget, medmindre de bliver dømt og retsforfulgt, og med ankemuligheder kan det tage 3-4 år, før vi får sådan en familie sat på gaden, uddyber han.
Artiklen fortsætter under billedet.
Den seneste tid har Motalavej-kvarteret været genstand for blandt andet masseslagsmål, våbenbrug og anholdelser. Tilbage i juni og nu igen i august har politiet indført visitationszone. Ifølge TV2 ØSTs oplysninger skyldes den aktuelle urolighed en konflikt mellem to familier, der trækker tråde helt tilbage til 1980’erne, hvor de boede i en flygtningelejr i Libanon.
- Hvis vi har de her store udviklingsplaner for ghettoområder, som Motalavej er en del af, så er vi nødt til at have noget lovgivning, der er up to date. Altså at vi også kan få nogle hurtigere værktøjer, når vi ved, to familier skaber den her utryghed, siger Ebbe Jens Ahlgren.
Tror du ikke også, der er nogen, der vil finde det lidt foruroligende, hvis i som boligforening bare kan smide folk ud på må og få?
- Altså vi som boligorganisation er jo ikke interesseret i at sende folk ud på må og få. Det er ikke sådan, vi lejer boliger ud. Vi gør jo kun det her, når alt andet ikke er muligt længere. De her mennesker er jo ikke lydhør for vores regler herhjemme, forklarer Ebbe Jens Ahlgren.
Borgmester bakker op
Formanden for BoligKorsør bakkes op af Slagelse Kommunes borgmester John Dyrby Paulsen (S), der også savner pragmatiske muligheder i en situation som denne.
De bliver nødt til at være en del af løsningen i stedet for kun at være en del af problemet
- Stod det til mig, så ville jeg gerne have, at vi havde nogle værktøjer, der var lidt mere effektfulde og kunne bringes i spil på meget kort sigt. Hvis jeg havde en mulighed for at sige; ”prøv at høre her, I bliver nødt til at flytte et andet sted hen”, så gjorde jeg det, siger han.
Artiklen fortsætter under billedet.
Den 20. august holder politikere, kommune og politi møde om sagen. Borgmesteren kalder den nuværende situation fuldstændigt uacceptabel og håber fortsat, at dialog kan være med til at løse problemerne.
- Vi bliver ved med at forsøge den her dialog og bliver ved med at sige til parterne, at det her er altså ikke noget, der hører hjemme i Danmark og slet ikke nu. Og de bliver nødt til at være en del af løsningen i stedet for kun at være en del af problemet, lyder det.
Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra justitsminister Nick Hækkerup.