Mand forskansede sig på sygehus

En omfattende politiindsats på Slagelse Sygehus endte onsdag aften med, at en forskanset mand blev pacificeret af politiet. Ingen kom til skade i indsatsen.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.
Artiklen er opdateret
Artiklen er flere gange i løbet af eftermiddagen og aftenen onsdag blevet opdateret, efterhånden som situationen har udviklet sig.

En omfattende politiindsats med svært bevæbnede betjente blev onsdag aften afsluttet med en anholdelse, uden at nogen kom til skade.

Det oplyser vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Bo Georg Petersen.

- Vi prøvede at tale ham ud, men så begyndte han at smadre ruder på stuen, og så besluttede vi os at stoppe det, fortæller vagtchefen til TV2 ØST.

Den 23-årige, psykisk uligevægtige mand havde forskanset sig på stuen i næsten syv timer, da politiet greb ind.

- Vores folk rykkede ind og pacificerede ham. Han havde jo stadig både en kniv og en hammer. Men det har vi jo heldigvis taktikker til at håndtere, fortæller Bo Georg Petersen, der understreger, at hverken den 23-årige eller andre kom noget til i løbet af dagens hændelser på sygehuset.

Omfattende aktion

Forud for anholdelsen var gået et længere forløb, efter den 23-årige mødte op på sygehuset med sin mor. 

Situationen eskalerede, og den 23-tilegnede sig både en hammer og en kniv, som han angiveligt truede folk med på sygehuset, hvorefter han forskansede sig på en stue, mens politiets forhandlere forsøgte at få ham til at overgive sig.

Hændelsen udløste en større alarm hos myndighederne, og mindst 12 politibiler, tre ambulancer fra Falck og Region Sjælland var foruden styrker fra brandvæsenet indsat i arbejdet, hvor også politifolk med automatvåben arbejdede på sygehusets område.

Sådan så det ud på Slagelse Sygehus kort før politiet rykkede ind.
Sådan så det ud på Slagelse Sygehus kort før politiet rykkede ind. Foto: Lind Foto


Ifølge en fotograf på stedet har der dog det meste af tiden været helt roligt ved sygehuset, og set udefra er der ikke sket meget på stedet i løbet af aftenen.

Ifølge avisen B.T. var hele den afdeling, hvor manden befandt sig, hele aftenen tømt for patienter og personale, og udelukkende ansatte ved politiet var tilstede på afdelingen. 

Tog ingen chancer

Ifølge politiet var der ingen tvivl om, at manden var psykisk uligevægtig.

Derfor tog de heller ingen chancer under indsatsen, hvor de blandt andet spændte et springlagen ud under vinduet ved stuen, hvis han ville forsøge at springe ud.

Manden er da nu også blevet tvangsindlagt, oplyser Bo Georg Petersen.

- Vi bragte ham over på Psykiatrisk afdeling, hvor han med en læges hjælp blev tvangsindlagt, siger han.

Krisepsykolog til ansatte på hospital

Bo Georg Petersen oplyser, at der nu venter et forløb med debriefing af de involverede politifolk i aktionen - og også et juridisk arbejde med at undersøge, om manden skal sigtes for dagens hændelser.

- Det er noget, som juristerne kommer til at undersøge. Den rent politimæssige side af aktionen er nu afsluttet, siger han.

Også på Slagelse Sygehus arbejder man nu med debriefing.

Det oplyser sygehusdirektør Niels Reichstein Larsen i et skriftligt svar til TV2 ØST.

- Afdelingsledelsen har været til stede hele dagen og har her til aften debriefet med de ansatte, ligesom vi har en krisepsykolog til rådighed. I morgen formiddag har vi en ny debriefing, som alle involverede medarbejdere er inviteret til at deltage i, siger han.

Han oplyser, at de ansatte dagen igennem har været trygge, trods den voldsomme situation.

- Afdelingen har oplevet, at situationen har været under kontrol af politiet, og medarbejderne har derfor trygt kunne tage sig af afdelingens andre patienter, mens politiet har håndteret situationen, lyder det onsdag aften.


En betjent hjælpes ind på sygehuset af politiets indsatsleder.
En betjent hjælpes ind på sygehuset af politiets indsatsleder. Foto: Lind Foto



Nyhedsoverblik