I TV2 ØSTs region er der ikke længere nogen boligområder på listen over parallelsamfund og udsatte boligområder. Fire boligområder er på listen over forebyggelsesområder.
Selvom vi ikke er i mål endnu, så slår de nye opgørelser klokkeklart fast, at indsatserne virker
Det viser de lister, som Social- og Boligministeriet søndag aften har offentliggjort over parallelsamfund, udsatte boligområder, omdannelsesområder og forebyggelsesområder.
Her er listerne over parallelsamfund, udsatte boligområder og forebyggelsesområder i TV2 ØSTs region
Parallelsamfund: Ingen. Motalavej i Korsør er røget af listen.
Udsatte boligområder: Ingen. Motalavej i Korsør og Vængerne i Nakskov er røget af listen.
Omdannelsesområder: Ingen. Heller ingen på listen i 2023.
Forebyggelsesområder: Motalavej i Korsør, Grønneparken i Holbæk, Ringparken i Slagelse og Lindholm i Guldborgsund.
Sammen med tre andre boligområder er Motalavej i Korsør røget af både listen over parallelsamfund - det, der tidligere blev kaldt den hårde ghettoliste - og listen over udsatte boligområder.
Det skyldes, at gennemsnitsindkomsten er steget, og at antallet af dømte i bebyggelsen er faldet under grænserne for at være med på listen.
Social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersen (S) glæder sig over udviklingen.
- Mit mål er nul parallelsamfund. Så vi får et mere samlet Danmark, og så børn fra udsatte boligområder får en bedre start på livet.
- Selvom vi ikke er i mål endnu, så slår de nye opgørelser klokkeklart fast, at indsatserne virker. Det viser sig også i det, jeg synes er den bedste nyhed i år – nemlig at der ikke er kommet nye områder på listerne, siger hun i en pressemeddelelse.
Ny på den mildeste liste
Mens beboerne på Motalavej i Korsør altså kan glæde sig over at være røget af de hårdeste af listerne, er området til gengæld havnet på listen over forebyggelsesområder.
Det er den mildeste af de fire lister.
Her opfylder området samtlige fem kriterier: Flere end 30 procent er uden for arbejdsmarkedet, flere end 30 procent beboere har ikke-vestlig baggrund, flere end 1,41 procent er dømte, flere end 60 procent har kun bestået 9. klasses afgangseksamen, og gennemsnitsindkomsten er mindre end 65 procent sammenlignet med resten af regionen.
Også Vængerne i Nakskov er røget af listen over udsatte boligområder. Det skyldes, at gennemsnitsindkomsten og uddannelsesniveauet er forbedret, samt at der nu bor færre dømte.
Med på listen over forebyggelsesområder er også Grønneparken i Holbæk, Ringparken i Slagelse og Lindholm i Guldborgsund. De var også at finde på listen over forebyggelsesområder i 2023.
TV2 ØST følger sagen og forsøger at få en kommentar fra Slagelses borgmester Knud Vincents (V).