- Vi elsker også dig. Så passer vi på hinanden herhjemme, lyder det fra Thorbjørns storesøster Lea, der står med hendes ni-årige søn.
Det er første gang 21-årige Thorbjørn skal udsendes.
- Det er vemodigt, men jeg glæder mig til de næste seks måneder. Jeg har drømt om at blive udsendt i lang tid. Det er ikke noget nyt for mine pårørende, men selvfølgelig er de kede af det. Det kan jeg godt forstå, siger Thorbjørn til TV ØST.
Af sikkerhedsmæssige årsager må vi ikke nævne Thorbjørns efternavn.
Artiklen fortsætter under billedet.
Afsked kan være hårdest for de pårørende
Der et netop blevet afholdt et arrangement, hvor de pårørende kunne tage afsked med soldaterne. Her var forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) også til stede, hvor han holdt tale fra helikopteren Hangaren.
- De pårørende bærer jo en stor byrde i forbindelse med, at de skal undvære deres soldater. Jeg tror på mange måder, det er sværere for de pårørende, end for de soldater der skal afsted. De er uddannelsesmæssigt og mentalt forberedt på det, fortæller Claus Hjort Frederiksen til TV ØST.
Artiklen fortsætter under billedet.
- De giver udtryk for, at de er fortrøstningsfulde. De skal jo ikke i krig. De skal over og markere, vise solidaritet og lave en del øvelsesaktiviteter derover. Forhåbentlig vil det være fredeligt nok, siger forsvarsministeren.
Bedste våben mod Putin
Forsvaret sender de danske soldater afsted som et udtryk for solidaritet med de baltiske lande.
Artiklen fortsætter under billedet.
- Vi har de seneste år set et aggressivt Rusland, som opruster, og som specielt er intimiderende over for de tidligere sovjetiske republikker, der har revet sig løs. De baltiske lande føler sig udsat i dagligdagen. De baltiske lande føler sig udsat i dagligdagen. Jeg tror, de fleste danskere føler et særligt ansvar for de baltiske lande, siger Claus Hjort Frederiksen til TV ØST.