Ventetiden kan snart være forbi for de 500 borgere fra Slagelse Kommune, der er blevet opkrævet for meget i kørepenge af kommunen for handicapkørsel.
For i morgen, onsdag, har Handicap- og Psykiatriudvalget det første udvalgsmøde, hvor sagen om kørepengene er med som en tillægsdagsorden.
Jeg er ikke stålfast på noget. Det er en diskussion, som jeg ser frem til at tage med udvalget
Og ifølge formand, Steen Olsen (S), ligger beslutningskompetencen hos udvalget. Han har derfor fået belyst sagen fra flere sider i den sagsfremstilling, der er vedlagt dagsordenen.
- Jeg har fået lavet et "røntgenbillede" af den her sag for at finde ud af, hvad der er op og ned, og så har jeg fået lavet en indstilling med fire valgmuligheder, siger Steen Olsen (S) til TV ØST.
Sagen drejer sig om en tolkning af loven omkring opkrævning af kørselspenge. I 2011 indskærpede Trafikstyrelsen, at det ikke er tilladt opkræve betaling for hele transportudgiften.
Men Slagelse Kommune fortsatte fejlagtigt med at opkræve betaling for hele transportudgiften. Tvisten har dels været, om kommunen var forpligtet til at betale borgerne pengene tilbage, og dels hvor langt tilbage, der skal regnes fra.
Desuden viste det sig, at Slagelse Kommune havde glemt at give de ventende borgere svar på grund af, hvad kommunen selv kaldte en "intern kommunikationsfejl".
Fire forskellige muligheder
I oplægget til mødet onsdag er de fire handlemuligheder oplistet.
De går helt fra slet ikke at foretage sig noget til at udbetale penge til alle implicerede borgere eller til at udvælge særligt berørte borgere.
Formanden Steen Olsen (S) kan ikke sige, hvilken løsning han hælder til.
- Jeg er ikke stålfast på noget. Det er en diskussion, som jeg ser frem til at tage med udvalget, siger han.
For der er flere ting at debattere. Ifølge Steen Olsen er der flere hensyn, man kan tage. For det der på overfladen drejer sig om at nogle har betalt for meget, betyder også, at nogle andre har betalt for lidt.
- Når vi skal gøre hele boet op, så er der i princippet også en række, der kan komme til at betale mere, fordi de måske i sin tid var opkrævet for lidt, forklarer han.
Udvalget holder møde onsdag d. 10. januar klokken 16. Mødet er blevet udvidet dels på grund af den komplicerede sag. Formanden forventer, at mødet slutter med en beslutning i sagen klokken 20.
- Jeg forventer, at vi finder en løsning, hvor vi både kan se os selv og borgerne i øjnene, siger Steen Olsen.
De fire handlemuligheder i sagen:
2.Der sker fuld tilbagebetaling for perioden 1.9.2013 – 31.8.2016 på Slagelse Kommunes initiativ.
3.Der sker fuld tilbagebetaling for perioden 1.9.2013 – 31.8.2016 på anfordring fra borgere der er opkrævet betaling for transport i botilbud.
4.Der sker ikke tilbagebetaling, men der gennemføres en lokal efterprøvning/kontrol af den anvendte takst for månedlig betaling (abonnement/månedskort) ved Autisme Center Vestsjælland. Hvis der er opkrævet for høj betaling sker der tilbagebetaling for perioden 1.9.2013 – 31.8.2016 på anfordring fra borgere der har betalt abonnement/månedskort.
kilde: Slagelse Kommune, dagsorden for udvalgsmødet Handicap- og Psykiatriudvalget 10. januar 2018.