Patienter i slagsmål på Slagelse Sygehus

Et besøg på Slagelse Sygehus udviklede sig ganske voldsomt mandag aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Normalt tager man på sygehuset for at få det bedre. Men mandag aften var det ikke just sådan det gik for to patienter på Slagelse Sygehus.

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi fortæller nemlig i deres døgnrapport, at to kvinders sygehusbesøg udviklede sig ganske voldsomt.

De to kvinder på henholdsvis 39 og 20 år sad begge i venteværelset til samme afdeling på sygehuset. Af ukendte årsager kom de to kvinder dog op at skændes, og det førte senere til håndgribeligheder.

Klokken 21.05 ankom politiet til afdelinge. Her blev den 39-årige kvinde anholdt og sigtet for vold mod den 20-årige kvinde, som er fra Holbæk. Den 39-årige blev taget med til politistationen, hvor hun blev afhørt i sagen. Efter afhøringen blev hun kørt tilbage til sygehuset.

Ulla Birk Johansen
Læs også
Pres på landets sygehuse øger risikoen for vold og trusler mod sygeplejersker
Ulla Birk Johansen
Læs også
Pres på landets sygehuse øger risikoen for vold og trusler mod sygeplejersker

Vold og trusler på sygehusene

Voldsomme konfrontationer patienter imellem eller mellem patienter og personale er ikke ukendt på landets sygehuse. Det problem satte TV2 ØST fokus på tidligere på året.

En undersøgelse foretaget af Dansk Sygeplejeråd og Megafon om, for den viser, at 37 procent af alle sygeplejersker inden for et år er blevet udsat for vold eller trusler.

Dengang fortalte sygeplejerske Steen Sejrsbøl Nielsen fra Slagelse Sygehus, at situationen ofte eskalerer, når patienter og pårørende har svært ved at affinde sig med den ventetid, der kan være på en afdeling, hvor personalet hele tiden skal prioritere de patienter, der er mest akutte.

160106_Slagelse_Sygehus_2.jpg
Læs også
Tre personer tiltalt for vold og trusler på Slagelse Sygehus
160106_Slagelse_Sygehus_2.jpg
Læs også
Tre personer tiltalt for vold og trusler på Slagelse Sygehus

- Så kan de komme helt op i ansigtet på én og sige: ”Nu vil jeg krafteddermame se en læge, og det skal være nu”, fortalte Steen Sejrsbøl Nielsen.

Den udvikling blev kaldt "foruroligende" af Ulla Birk Johansen, næstformand i Dansk Sygeplejeråd Kreds Sjælland.

- Det er en meget, meget rystende oplevelse for de sygeplejersker, der oplever vold og trusler. Det opleves også som uretfærdigt eller frustrerende, fordi det ikke var intentionen for sygeplejerskens side at skabe en konflikt i mødet med borgeren. Vi oplever også medlemmer, som smider håndklædet i ringen og siger: Det er ikke her, jeg skal være, hvis jeg skal udsættes for den slags, fortalte hun.


Nyhedsoverblik