Efter nye episoder med uro og slagsmål i Motalavej-kvarteret i Korsør er politiet nu igen rykket talstærkt ud til området. For anden gang på blot to måneder bliver der indført visitationszone i området – et yderst effektivt værktøj mod uroen, viser politiets erfaringer – men ikke en holdbar løsning på den lange bane.
Derfor retter Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en appel til borgerne i Motalavej-kvarteret om at bistå politiet med at få belyst de begivenheder, som beboerne er vidner til.
Vi står ikke og kigger på og er vidner til overfald – vi bringer dem til ophør
- Når politiet kommer til stede, og der er et masseslagsmål i gang – så bliver vores primære fokus at få bragt denne situation til ophør. Vi står ikke og kigger på og er vidner til overfald – vi bringer dem til ophør, siger politidirektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Lene Frank, til TV2 ØST.
Det betyder, det kan være svært for politiet at føre bevis for, hvem der tager initiativ til slagsmålene, og hvem der er skyldige i den vold, som udspiller sig i området.
- Derfor opfordrer vi selvfølgelig beboerne på Motalavej - hvis de er vidner til noget - at rette henvendelse til politiet, så vi kan få nogle konkrete straffesager mod de her uromagere, lyder budskabet fra politidirektøren.
Uklar årsag til konflikt
Selvom politiet har en idé om personkredsen, der er engageret i uroen i området, så kræver det, at der er vidner, der kan hjælpe politiet, forklarer politidirektøren.
Hvad konflikten udspringer af, er ikke særlig klart for os, men vi kan konstatere, der er noget uoverensstemmelse mellem to grupper
- Det er sådan set ikke ulovligt at være i skænderi med hinanden. Hvis man skal trække nogen ud af noget som politi, så skal vi kunne bevise, hvem der har begået hvilke strafbare handlinger, siger Lene Frank.
Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi så bunder den verserende konflikt til dels i noget familiebaseret.
- Men også noget andet, som er svært at komme til bunds i, forklarer politidirektøren.
- Hvad konflikten udspringer af, er ikke særlig klart for os, men vi kan konstatere, der er noget uoverensstemmelse mellem to grupper, der står over for hinanden, og hvoraf flere af dem bor i Motalavej-kvarteret.
Slagsmål skal bringes til ophør
Selvom de foreløbige erfaringer er, at parterne i konflikten ikke inddrager personer, som ikke er en del af konflikten, forstår forstår politiet fuldt ud den utryghed, uroen skaber i området.
- Det er under alle omstændigheder utrygt at bo i et område, hvor folk pludselig kaster sig over hinanden med køller og slagvåben og der opstår slagsmål.
- Så det skal selvfølgelig bringes til ophør, siger Lene Frank.
De seneste erfaringer har vist, at massiv polititilstedeværelse og visitationszoner har haft en god effekt på uroen i området.
- Men vi har også behov for, at vi løser det på anden vis, end der bare skal være en masse politi i området hele tiden, fastslår Lene Frank.
Hun forsikrer, dog at de nødvendige ressourcer vil blive sat af til at opretholde ro i området.