Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har fredag meddelt zoneforbud til to af de personer, der blev anholdt i forbindelse uroligheder ved Motalavej torsdag aften.
Zoneforbuddene gælder i foreløbigt en måned og betyder, at personerne ikke må færdes frem og tilbage eller tage ophold inden for en radius af 500 meter fra det sted, hvor deres utryghedsskabende adfærd har fundet sted.
Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.
I første omgang har vi identificeret to personer i målgruppen for et zoneforbud, men vi har flere personer i kikkerten
- Vi oplevede i går aftes, at der fortsat er stor vilje til at indlade sig i slagsmål og voldelige opgør, og vi oplever i det hele taget, at flere personer optræder utryghedsskabende i området, siger politidirektør Lene Frank i pressemeddelelsen.
- På baggrund af gårsdagens hændelser har vi besluttet at tage yderligere et redskab i brug. I første omgang har vi identificeret to personer i målgruppen for et zoneforbud, men vi har flere personer i kikkerten. Hvis uroen fortsætter, kan deltagerne således se frem til, at de også kan blive mødt med zoneforbud. Overtrædelse af et meddelt zoneforbud straffes normalt hårdt, og vi vil have stort fokus på, at de personer, der er meddelt zoneforbud, ikke færdes eller tager ophold i området, siger hun.
Overtrædelse kan udløse fængselsstraf
De beboere på Motalavej, som får meddelt et zoneforbud, kan passere gennem området for at komme fra og til bopælen, for eksempel for at gå på arbejde eller på indkøb, men de pågældende må ikke i øvrigt hverken færdes i området eller tage ophold, oplyser politiet.
Et zoneforbud kan tages i anvendelse, når et område generelt er plaget af gentagne episoder med vold og andre strafbare forhold, og forbuddet kan meddeles til personer, der udviser særlig utryghedsskabende adfærd eller ved sin adfærd bidrager til at skabe særlig utryghed.
Overtrædelse af et meddelt zoneforbud straffes i førstegangstilfælde normalt med ubetinget fængsel i syv dage.