Politiet opjusterer dødstal efter alvorlig togulykke

Politiet har fundet yderligere to omkomne i togvraget efter ulykken på Storebæltsbroen onsdag morgen. Der er nu otte dræbte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fem kvinder og tre mænd har mistet livet i en togulykke på Storebæltsbroen onsdag morgen. Der er ingen børn blandt de dræbte.

Det oplyser Fyns Politi på et pressemøde.

Onsdagens melding lød ellers på, at der var seks dræbte, men der er nu fundet yderligere to omkomne.

- Begge tog er kørt ind på et afspærret baneterræn. Vi har arbejdet hele natten på at undersøge toget. Første del af undersøgelsen på toget derude var svære på grund vind, vejr og meget svære skader på toget, siger politidirektør Arne Gram fra Fyns Politi.

Læs også
Det ved vi indtil videre om den alvorlige togulykke på Storebæltsbroen
Læs også
Det ved vi indtil videre om den alvorlige togulykke på Storebæltsbroen

- De svære skader gjorde det svært at komme ind i alle afkroge af toget. Desværre har vores undersøgelser i nat vist, at der var yderligere to dræbte i toget, i forhold til hvad vi verificeret kunne oplyse i går. Så vi må altså opjustere tallet fra i går fra seks til otte.

Sådan her så det ud, da det forulykkede tog blev trukket væk onsdag aften.

Ofre er ikke endeligt identificeret

Chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj kunne derudover fortælle, at der med sikkerhed ikke er flere dræbte i toget, og at politiet fortsat arbejder hårdt på at identificere de dræbte.

quote De svære skader gjorde det svært at komme ind i alle afkroge af toget. Desværre har vores undersøgelser i nat vist, at der var yderligere to dræbte i toget

Arne Gram, politidirektør, Fyns Politi

- Vi arbejder så hurtigt, vi kan, med at få dem identificeret. Vi gør det under forholdsvist svære forhold. Vi anvender i idenftifikationen med DNA-spor og tandkort, og det skyldes, at nogle af de omkomne har fået meget svære skader, siger han.

Hvor langt er I med identifikationen?

Vi er så langt, at de fire er vi ret sikre på, og så mangler vi de sikre oplysninger på de sidste, siger Lars Bræmhøj.

Han understregede på pressemødet vigtigheden af at få fat i de pårørende.

Læs også
Togpassager om ulykke: - Pludselig lød der et bang foran i toget
Læs også
Togpassager om ulykke: - Pludselig lød der et bang foran i toget

- Det har været vigtigt for os at få fat i alle de pårørende og tage hånd om dem. Det arbejde med at identificere ofrene har selvfølgelig til formål, at de pårørende så hurtigt som muligt kan få en vished for, hvad der er sket med deres kære, siger chefpolitiinspektøren.

De dræbte har hovedsageligt siddet i den forreste togvogn. Især i den venstre side har toget store skader. Politiet har fundet en del private ejendele i toget, som de har indsamlet, registrerer dem og vil sige til, når de kan blive udleveret.

Foruden de dræbte kom 16 personer til skade i ulykken. To af de tilskadekomne er fortsat indlagt, oplyser Odense Universitetshospital (OUH).

Du kan se hele morgenens pressemøde her.

Årsag er endnu ukendt

Ulykken skete klokken 07.35, da et lyntog med kurs mod København kørte ind på Storebæltsbroen tæt ved Nyborg på Fyn. Her ramte toget sandsynligvis en trailer fra et godstog, der var på vej i modsatte retning med tom emballage fra Carlsberg. 

Artiklen fortsætter under billedet...

Det var angiveligt dele fra dette godstog, der ramte det modkørende passagertog.
Det var angiveligt dele fra dette godstog, der ramte det modkørende passagertog. Foto: Ivan Nielsen - TV ØST

Politiet kan endnu ikke sige noget om, hvorfor traileren faldt af toget og ramte passagertoget.

- Det, der kører nu, er den bagudrettede efterforskning med, hvad der er gået forud for ulykken. Det er noget, der tager tid, og det er ikke noget, vi ønsker at melde det store ud om på nuværende tidspunkt, siger Lars Bræmhøj.

Togulykke
Læs også
Tag af sted i god tid - der kører først tog over Storebælt igen torsdag formiddag
Togulykke
Læs også
Tag af sted i god tid - der kører først tog over Storebælt igen torsdag formiddag

Politidirektør Arne Gram udtrykker sin store medfølelse med de pårørende og de passagerer, der var ombord.

- Det har været hårde døgn, ikke mindst for de pårørende og for de berørte. Fyns Politi vil gerne udtrykke vores dybeste sympati og vores medfølelse til folk, der er kommet til skade og til de pårørende, siger han.

Der var 131 passagerer ombord på toget og tre DSB-medarbejdere.

 


Nyhedsoverblik