Det blev ikke det brede forlig ligesom sidste år, da Slagelse Byråd skulle blive enige om det kommende års budget. Tirsdag kunne borgmester John Dyrby Paulsen (S) sammen med fire partier nå til enighed, mens blå blok stod udenfor.
Det skriver avisen Sjællandske.
Ifølge avisen skulle politikerne have været i gennem et langt forløb, inden aftalen kunne underskrives. Alle partierne sad helt frem til klokken 10.40 og forhandlede. Den endelige deadline var klokken 12.00, skriver avisen.
Udpluk af budgetaftalen
- Der afsættes to millioner kroner i 2020, som stiger til otte millioner kroner i 2023 med henblik på at opnå minimumsnomeringer i daginstitutionerne.
- Ifølge budgetaftalen skal kommunens andel af ældremilliarden blive på ældreområdet.
- Man vil videreudvikle Center for Kommunale Ejendomme. Målet er, at det bliver mere kundeorienteret, mens institutionerne skal sikres mere valgfrihed og selvbestemmelse.
- Man har afsat tre millioner kroner til at nå klimamål, og man vil via SK Forsyning satse på yderligere solcelleanlæg i kommunen.
- Forligspartierne ønsker, at man samler administrationen. Det skal tænkes ind sammen med en udvikling af byen og et nyt parkeringshus. Desuden skriver partierne i aftalen, at man eventuelt vil sælge de nuværende kommunale administrationsbygninger i Slagelse eller mulgivis lave dem om til beboelse. Man vil fortsat prioritere kommunale arbejdspladser i alle tre købstæder, lyder det i aftalen.
Kilde: Sjællandske
Flertal på 16 ud af 31 medlemmer
Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Liberal Alliance mønstrede et snævert flertal på 16 ud af byrådets 31 medlemmer og indgik forlig, mens Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre stod uden for aftalen.
Borgmesterens politiske retning står uklar for os, og vi har et efterslæb fra seneste budgetaftale 2019
- Borgmesterens politiske retning står uklar for os, og vi har et efterslæb fra seneste budgetaftale 2019, skriver højrefløjens partier i en mail til Sjællandske.
Ifølge avisen refererer højrefløjen til et varslet underskud på 186 millioner kroner, som man vil løse frem mod 2023 ved at spare, ved at indføre et "fleksibelt" ansættelsesstop på centralt niveau, ved at effektivisere og ved at barbere diftsudgifter ned.