Ingen straffesag mod flere betjente i Emilie Meng-sag

Flere betjente er blevet undersøgt i forbindelse med ulovlige aflytninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er ikke grundlag for at rejse en straffesag mod flere betjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i forbindelse med ulovlige aflytninger i sagen om Emilie Mengs forsvinden.

Det konkluderer Statsadvokaten i København efter at have gennemgået sagen, som Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) har efterforsket.

Da politiet i 2016 efterforskede 17-årige Emilie Mengs forsvinden, aflyttede en gruppe frivillige en mand i Korsør.

Siden kunne DR Nyheder i 2019 berette, at flere betjente blev efterforsket i forbindelse med de frivilliges aflytninger.

Finn Petersen fra Korsør var mistænkt for at have kidnappet Emilie Meng og blev aflyttet af en gruppe frivillige.
Finn Petersen fra Korsør var mistænkt for at have kidnappet Emilie Meng og blev aflyttet af en gruppe frivillige. Foto: Morten Spuhr - TV ØST

Den aflyttede mand vil klage over afgørelse

Og nu er Statsadvokaten altså kommet frem til, at der ikke er grundlag for at rejse en sag mod betjentene. Det ærgrer Steen Djurtoft, der er advokat for den mand, som blev ulovligt aflyttet.

Han vil derfor klage over afgørelsen til Rigsadvokaten.

- Vi synes ikke, at det er en tilfredsstillende afgørelse, siger Steen Djurtoft.

Finn Petersen
Læs også
Finn var mistænkt for at kidnappe Emilie Meng: Nu fortæller han sin historie
Finn Petersen
Læs også
Finn var mistænkt for at kidnappe Emilie Meng: Nu fortæller han sin historie

I DR-dokumentaren "Emilie Meng - En efterforskning går galt" blev der vist en optagelse, der viser, at de frivillige fortæller betjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi om aflytningen.

- Dokumentationen ligger jo i form af de optagelser, der indgik i tv-udsendelsen. Vi synes, at der ligger en stiltiende opfordring til facebookgrupperne til at køre videre med deres ulovlige efterforskning.

- Det er så politiklagenævnets og statsadvokaturens opfattelse, at sådan er det ikke. Det er en afgørelse, som vi har indbragt for Rigsadvokaten og venter på Rigsadvokatens stillingtagen til det, siger Steen Djurtoft og tilføjer:

- Hvis man ikke kan lægge det (opfordringen, red.) til grund, er sagen forældet. Og så kan man ikke gøre mere ved det.

Tårnborgvej2
Læs også
67-årig fra Korsør: Private personer aflyttede mig
Tårnborgvej2
Læs også
67-årig fra Korsør: Private personer aflyttede mig

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi ønskede sagen undersøgt

Det var Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der bad Den Uafhængige Politiklagemyndighed om at undersøge sagen. I forbindelse med DR's beskrivelse af sagen i efteråret beklagede politiet.

- Man efterlades med et indtryk af, at politiet ser igennem fingre med den ulovlige aflytning. Det er på ingen måde i orden, og det tager vi klart afstand fra, lød det fra politikredsen i et skriftligt svar til DR.

Den aflyttede mands nabo mistænkte ham for at holde Emilie Meng skjult. Naboen installerede derfor mikrofoner og lytteudstyr i muren på hans hus.

emilie-meng-eftersoegning-billede.jpg
Læs også
Betjente efterforskes for rolle i ulovlig aflytning i Emilie Meng-sagen
emilie-meng-eftersoegning-billede.jpg
Læs også
Betjente efterforskes for rolle i ulovlig aflytning i Emilie Meng-sagen

Kvinden blev siden dømt for optagelserne, som var ulovlige.

Emilie Meng forsvandt 10. juli fra Korsør Station efter en bytur med sine venner. Juleaftensdag samme år blev hendes lig fundet af en forbipasserende i en sø ved Borup.

Drabsmanden er endnu ikke fundet.

TV ØST lavede i sommeren 2018 et indslag om aflytningerne. Gense det herunder.

Efter dræbte Emilie Mengs forsvinden begyndte Finn Petersens nabo at optage og aflytte ham i hans lejlighed. Selvom det er ulovligt for private i al hemmelighed at optage hinanden, var optagelserne alligevel en del af politiets begrundelse for at foretage fem ransagninger i Finn Petersens hjem.

Nyhedsoverblik